Spelers biljartvereniging Het Punt met 3-banden door naar landelijke finale

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Voor de derde maal is het gelukt: Het biljartteam Het Punt 3 wint keer op keer de finalewedstrijden in het 3-bandenspel. Spelers Henk de Olde, Henk de Jonge en Piet van Nederpelt werden eerder al kampioen in hun poule en wonnen daarna ook nog de Tussenronde Gewestelijke Finale (districtswedstrijden). Nu dus wederom succes als winnend team tijdens de Gewestelijke Finale te Sint Nicolaasga (Friesland).

Het driebanden biljart is enorm populair bij zeer vele spelers. De regels zijn hetzelfde als bij het bandstoten, hier dient de speelbal echter minimaal 3 banden te hebben geraakt alvorens de carambole tot stand komt, zo verwoordt de KNBB op hun website. Zaterdag 29 juni aanstaande zal het team, met als thuisbasis Het Punt te Vroomshoop, naar Nieuwegein afreizen om de landelijke finale te spelen.