Maandelijks onze agenda per e-mail ontvangen?
Ja. Ik meld me aan!

Organisaties

Organisaties die hun thuis vinden in Het Punt

Het Punt huisvest naast cultuur en horeca een grote variëteit aan sportverenigingen, profit- en non-profit organisaties. Tevens heeft Het Punt een eigen biljartvereniging onder de naam “Het Punt”. Hieronder leest u meer over onze vaste ‘bewoners’.

Bibliotheek

Bibliotheek Vroomshoop is een moderne, gastvrije bibliotheek met ruime openingstijden en een prachtige collectie boeken, tijdschriften en andere media. De bibliotheek is het centrale middelpunt van het gebouw. Wanneer u de hoofdingang van Het Punt binnenkomt, ziet u de bibliotheek direct. Meer informatie over de bibliotheek leest u hier. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook terecht op de website van de bibliotheek www.bibliotheektwenterand.nl.

ZorgSaam Twenterand

ZorgSaam Twenterand, een organisatie voor welzijnswerk, biedt vanuit haar betrokkenheid bij de samenleving een breed scala aan diensten en activiteiten. Denk aan jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, ondersteuning van vrijwilligers en maatschappelijke initiatieven op het gebied van sport, educatie, voorlichting en preventie. ZorgSaam Twenterand huurt meerdere kantoren in Het Punt en heeft ook Jongerencentrum Het Front in Het Punt gevestigd. De kantoren van ZorgSaam Twenterand en Jongerencentrum Het Front vindt u in de gang achter het Grand Café en de Bibliotheek. Meer informatie en de openingstijden van ZorgSaam Twenterand vindt u op de website www.zorgsaamtwenterand.nl.

Eetmee

ZorgSaam Twenterand is de organisator van het Eetmee project dat maandelijks in Het Punt plaatsvindt. Het motto van Eetmee is: samen eten is gezellig, u ontmoet anderen en het bevordert sociale contacten en betrokkenheid bij elkaar. Voor een vaste lage prijs. Meer informatie vindt u op de website www.eetmeetwenterand.nl.

Koersbal

Koersbal is een sportieve activiteit op een vilten mat van 8 x 2 meter, waarbij met een speciale bal – een koersbal – richting een kleine bal wordt gerold. Vanuit ZorgSaam Twenterand vindt koersbal wekelijks plaats bij Het Punt. Ga voor meer informatie naar de website van ZorgSaam.

Koffiekamer

Elke dinsdagochtend van 9:30 – 11:30 uur vindt de koffiekamer plaatst in Het Punt. De koffiekamer is een initiatief van ZorgSaam Twenterand. Ga voor meer informatie naar de website van ZorgSaam.

Vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk zet zich in voor asielzoekers, vluchtelingen en andere nieuwkomers. De belangrijkste werkzaamheden zijn: ondersteuning bij de asielprocedure, taalmaatjes (individuele taalondersteuning), wegwijs maken in de lokale en Nederlandse samenleving, informatie, advies en ondersteuning bij inburgering. Sinds 1 december 2015 heeft Vluchtelingenwerk een vaste ruimte in Het Punt. Meer informatie vindt u op www.vluchtelingenwerk.nl.

Sportverenigingen

Verschillende sportverenigingen maken voor hun trainingen en wedstrijden gebruik van de sportzaal van het Punt: Korfbalvereniging TOP, Volleybalvereniging Medusa, Badmintonvereniging Twenterand, Basketbalvereniging Stars ’84, Gymnastiekvereniging LOVA, Taekwondo en Majorettes Harmonie Vroomshoop. Voor informatie, trainingstijden en lidmaatschap kunt u direct contact opnemen met de vereniging waarin u geïnteresseerd bent.

Geldmaat

In ons Grand Café vindt u een stortapparaat voor uw muntgeld van Geldmaat. Dit apparaat is alleen toegankelijk wanneer Het Punt geopend is.