Maandelijks onze agenda per e-mail ontvangen?
Ja. Ik meld me aan!

Organisaties

Organisaties die hun thuis vinden in Het Punt

Het Punt huisvest naast cultuur en horeca een grote variëteit aan sportverenigingen, profit- en non-profit organisaties. Tevens heeft Het Punt een eigen biljartvereniging onder de naam “Het Punt”. Hieronder leest u meer over onze vaste ‘bewoners’.

Bibliotheek

Bibliotheek Vroomshoop is een moderne, gastvrije bibliotheek met ruime openingstijden en een prachtige collectie boeken, tijdschriften en andere media. De bibliotheek is het centrale middelpunt van het gebouw. Wanneer u de hoofdingang van Het Punt binnenkomt, ziet u de bibliotheek direct. Meer informatie over de bibliotheek leest u hier. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook terecht op de website van de bibliotheek www.bibliotheektwenterand.nl.

ZorgSaam Twenterand

ZorgSaam Twenterand, een organisatie voor welzijnswerk, biedt vanuit haar betrokkenheid bij de samenleving een breed scala aan diensten en activiteiten. Denk aan jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, ondersteuning van vrijwilligers en maatschappelijke initiatieven op het gebied van sport, educatie, voorlichting en preventie. ZorgSaam Twenterand huurt meerdere kantoren in Het Punt en heeft ook Jongerencentrum Het Front in Het Punt gevestigd. De kantoren van ZorgSaam Twenterand en Jongerencentrum Het Front vindt u in de gang achter het Grand Café en de Bibliotheek. Meer informatie en de openingstijden van ZorgSaam Twenterand vindt u op de website www.zorgsaamtwenterand.nl.

Eetmee

ZorgSaam Twenterand is de organisator van het Eetmee project dat maandelijks in Het Punt plaatsvindt. Het motto van Eetmee is: samen eten is gezellig, u ontmoet anderen en het bevordert sociale contacten en betrokkenheid bij elkaar. Een maaltijd kost € 6,00 per persoon, gezinnen met twee kinderen tot en met 12 jaar betalen € 6,00 per volwassene. Vanaf drie kinderen betaalt u € 3,00 extra per kind. Meer informatie vindt u op de website www.eetmeetwenterand.nl.

Vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk zet zich in voor asielzoekers, vluchtelingen en andere nieuwkomers. De belangrijkste werkzaamheden zijn: ondersteuning bij de asielprocedure, taalmaatjes (individuele taalondersteuning), wegwijs maken in de lokale en Nederlandse samenleving, informatie, advies en ondersteuning bij inburgering. Sinds 1 december 2015 heeft Vluchtelingenwerk een vaste ruimte in Het Punt. Meer informatie vindt u op www.vluchtelingenwerk.nl.

Sportverenigingen

Verschillende sportverenigingen maken voor hun trainingen en wedstrijden gebruik van de sportzaal van het Punt: Korfbalvereniging TOP, Volleybalvereniging Medusa, Badmintonvereniging Twenterand, Basketbalvereniging Stars ’84, Gymnastiekvereniging LOVA, Taekwondo en Majorettes Harmonie Vroomshoop. Voor informatie, trainingstijden en lidmaatschap kunt u direct contact opnemen met de vereniging waarin u geïnteresseerd bent.

Team Eurosped

Sinds september 2017 is onze sporthal thuisbasis van eredivisie volleybalteam Eurosped. Zowel de dagelijkse trainingen (maandag tot en met vrijdag) als de thuiswedstrijden vinden plaats in sporthal Het Punt. De thuiswedstrijden vinden veelal plaats op zondagmiddag en zijn voor publiek toegankelijk. Klik hier voor meer informatie.  

Rabobank

Sinds januari 2022 is het Rabo Contactpunt in Het Punt gehuisvest. Bij dit Rabo Contactpunt kunt u tijdens kantooruren alléén op afspraak terecht voor klantgesprekken. Dit kan bijvoorbeeld voor een gesprek over uw hypotheek of vermogen. Bel voor het maken van een afspraak naar 088-722 66 00