Corona

Corona-updates

UPDATE | DONDERDAG 25 FEBRUARI
Het Punt blijft gesloten t/m 15 maart

Dinsdag 23 februari werd opnieuw bekendgemaakt dat de maatregelen om het coronavirus te bestrijden nog zeker t/m 15 maart van kracht blijven. Dat betekent dat wij onze deuren voor publiek gesloten houden t/m 15 maart. Hierdoor zijn wij genoodzaakt de theaterprogrammering en alle niet-noodzakelijke bijeenkomsten te verplaatsen. Onze bezoekers zijn hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld.

Het pand is op dit moment alleen toegankelijk voor onze medewerkers en huurders. Indien u een afspraak in Het Punt wilt plannen, kan dit uitsluitend op afspraak.

De bibliotheek is eveneens gesloten en u kunt gebruikmaken van de de Afhaalbieb.

UPDATE | DONDERDAG 17 DECEMBER
Het Punt sluit haar deuren t/m 19 januari

Het is u vast niet ontgaan dat het kabinet maandag 14 december opnieuw drastische maatregelen nam om weer grip te krijgen op het coronavirus. Hoewel wij er alles aan doen om als accommodatiecentrum een veilige plek in Twenterand te zijn, begrijpen wij volkomen dat het terugdringen van publieksbewegingen zal bijdragen aan minder coronabesmettingen. Dat betekent dat wij onze deuren voor publiek sluiten t/m 19 januari. Hierdoor zijn wij genoodzaakt de theaterprogrammering en alle niet-noodzakelijke bijeenkomsten te verplaatsen. Onze bezoekers zijn hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld.

Het pand is op dit moment alleen toegankelijk voor onze medewerkers en huurders. Indien u een afspraak in Het Punt wilt plannen, kan dit uitsluitend op afspraak.

De bibliotheek is eveneens gesloten en u kunt gebruikmaken van de de Afhaalbieb.

Pas goed op uzelf en op elkaar en tot volgend jaar!

UPDATE | WOENSDAG 04 OKTOBER
Ons theater en het Grand Café zijn de komende twee weken gesloten in verband met de nieuwe maatregelen vanuit de overheid. Ook de bibliotheek is gesloten.

UPDATE | WOENSDAG 28 OKTOBER
Gisteren maakte premier Rutte bekend dat de huidige maatregelen voorlopig van kracht blijven. Dat betekent voor Het Punt dat de horeca gesloten blijft en dat er slechts 30 bezoekers welkom zijn bij een (film)voorstelling. Een aantal voorstellingen zal daardoor worden verplaatst of geannuleerd. Houd de agenda in de gaten en indien u tickets heeft voor een voorstelling, wordt u op de hoogte gebracht zodra er wijzigingen plaatsvinden. De Stand-Up Comedy avond heeft een vervangende datum, namelijk vrijdag 8 januari.

UPDATE | VRIJDAG 2 OKTOBER
Op dit moment zijn wij nog steeds in afwachting van de uitspraak van de Veiligheidsregio en daarom hebben wij, uit voorzorg én omdat de tijd begint te dringen, besloten de film ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ die zondag 4 oktober twee keer vertoond zou worden, op te delen in vier vertoningen, zodat we onze bezoekers gespreid over de dag kunnen ontvangen. Hetzelfde geldt voor de film op maandagavond 5 oktober. Deze wordt drie keer vertoond in plaats van twee keer. Onze bezoekers zijn hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld via e-mail of telefonisch. Bezoekers die de film op een andere datum bezoeken, worden zo snel mogelijk op de hoogte gesteld van de laatste informatie.

Huidige filmtickets blijven geldig. Wij plaatsen boekingen van 2 en 3 personen naast elkaar, wij gaan ervan uit dat u gezond bent en naast elkaar wilt zitten.

Wat te doen als u bent verhinderd?
Het kan natuurlijk voorkomen dat u op het nieuwe tijdstip niet kunt. Dan hebben wij twee opties. Of u wordt op de wachtlijst geplaatst voor een andere datum/tijdstip de komende week óf wij schrijven u een waardebon van Het Punt uit ter waarde van uw orderbedrag. Kiest u voor plaatsing op de wachtlijst dan ontvangt u bericht van ons wanneer er plek is vrijgekomen op een andere datum/tijdstip. Geen bericht betekent dat er geen plekken zijn vrijgekomen en u alsnog een waardebon van Het Punt ontvangt.

Ons Grand Café
Voor een bezoek aan ons Grand Café gelden de horecarichtlijnen (regels RIVM). Wij mogen maximaal 30 personen ontvangen in ons Grand Café en het Grand Café is tot 22:00 uur geopend. Onze medewerkers begeleiden u, indien beschikbaar, naar een zitplaats in ons Grand Café. Heeft u een plaats weten te bemachtigen, wilt u dan zo vriendelijk zijn het gegevensformulier op tafel in te vullen? Indien u na afloop geen bezoek wilt brengen aan ons Grand Café, vragen wij u gebruik te maken van de zijdeur van ons gebouw.

UPDATE | DONDERDAG 1 OKTOBER
Let op: de Stand-Up Comedy-avond van morgenavond wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in januari. Op dit moment zijn wij helaas nog steeds in afwachting van de uitspraak van de Veiligheidsregio met betrekking tot onze zaalcapaciteit. Omdat de tijd begint te dringen, hebben wij uit voorzorg besloten de avond te verplaatsen. Onze bezoekers zijn hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. De gekochte kaarten blijven uiteraard gewoon geldig. Over de nieuwe datum informeren wij zo spoedig mogelijk. Ons vriendelijk verzoek om onze berichtgeving(en) af te wachten.

Vooralsnog wachten wij op een uitspraak van de Veiligheidsregio. Heeft u tickets voor de film ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’? Houd dan nog even geduld. Wij nemen zo snel mogelijk via e-mail of telefonisch contact met u op.

UPDATE | WOENSDAG 30 SEPTEMBER
Wij zijn helaas nog steeds in afwachting van het antwoord van de Veiligheidsregio Twente omtrent het aantal bezoekers dat de komende drie weken welkom is in ons theater.

Achter de schermen zitten wij zeker niet stil. We lopen momenteel alle mogelijke scenario’s langs wanneer het huidige aantal van 65 bezoekers wordt afgeschaald naar 30 bezoekers.

Indien de uitspraak is dat wij het aantal weer moeten terugbrengen, zijn wij genoodzaakt de ‘Stand-Up Comedy’-avond van a.s. vrijdag te verplaatsen naar een andere datum. De film ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ zal dan waarschijnlijk twee keer per avond en drie keer per zaterdag/zondag vertoond worden.

Wij hopen onze bezoekers uiterlijk vrijdagmiddag per e-mail te kunnen informeren. Tot die tijd vragen wij om uw geduld en begrip. Ons vriendelijk verzoek om ons dan ook niet te bellen, maar onze berichtgeving(en) af te wachten.

UPDATE | DINSDAG 29 SEPTEMBER 2020
We hebben allemaal met spanning de persconferentie gevolgd, waarin premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge nieuwe, aangescherpte maatregelen afkondigden voor de komende periode.

Het Punt blijft geopend, echter zal ons Grand Café om 22:00 uur sluiten en mogen er geen toeschouwers bij sport aanwezig zijn. Welke gevolgen dit voor ons theater, en voor jullie als bezoekers van het theater, zal hebben is op dit moment nog niet duidelijk. Hiervoor hebben wij nauw contact met onze branchevereniging maar ook de gemeente en de veiligheidsregio. Zodra wij meer informatie hebben dan zullen wij jullie hierover natuurlijk zo spoedig mogelijk berichten.

Samen krijgen we corona onder controle!

Veiligheidsregels voor bezoekers van Het Punt

Klik hier om naar de pagina van de veiligheidsregels te gaan.

Protocollen rondom corona

Het Punt hanteert protocollen voor al onze voorzieningen (theater, sport, grand café, biljart, ruimteverhuur) rondom alle coronamaatregelen. Deze zijn per e-mail op te vragen via info@welkombijhetpunt.nl.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u diverse veelgestelde vragen rondom voorstellingen die geen doorgang konden hebben vanwege de coronamaatregelen.

Ik heb kaarten voor een voorstelling of film die voorlopig gepland stond en nu dus niet door kan gaan, wat moet ik doen?

U hoeft niks te doen, wij vragen voorlopig alleen om uw geduld. Wij proberen zoveel als mogelijk vervangende data te zoeken. Zodra er meer duidelijkheid is over de reeds geplande voorstellingen en films zullen wij u hierover informeren.

Vanaf wanneer vinden er weer voorstellingen, films en evenementen plaats in Het Punt?

Zoals u zult begrijpen kunnen wij hier helaas geen antwoord op geven. Wij houden alle ontwikkelingen, maatregelen en adviezen vanuit de Nederlandse overheid en het RIVM goed in de gaten. Zodra er wijzigingen zijn dan zullen wij u hier via onze website en social mediakanalen over informeren.

Ik kan de voorstelling of film op de vervangende datum niet bezoeken, krijg ik mijn geld terug?

Voor de voorstellingen tot 6 april zijn hierover reeds afspraken gemaakt met de bezoekers, maar voor de voorstellingen vanaf 6 april kunnen wij nog geen uitspraak doen. Doordat de gevolgen van de coronacrisis zeer problematisch zijn voor onze organisatie en de gehele sector, heeft de branche ons gevraagd om onze bezoekers tijd te vragen om alle financiële gevolgen beter in kaart te kunnen brengen. Er zijn op dit moment gesprekken gaande binnen de culturele sector en overheid en wij zullen op de uitkomst hiervan moeten wachten.

Mijn vraag is niet beantwoord, waar kan ik terecht?

U kunt uw vraag mailen naar: info@welkombijhetpunt.nl

Klik op de afbeelding voor het laatste nieuws. 

Wij doen ons best uw vraag binnen vijf dagen te beantwoorden, maar houd er rekening mee dat het vanwege de uitzonderlijke omstandigheden langer kan duren.

 

Met vriendelijke groet,

Team Het Punt

Laatste nieuws

Vijfde editie ‘EK-plein’ van Het Punt Vroomshoop wordt ‘EK-klein’

VROOMSHOOP – Dinsdagavond 2 juli jl. zagen ruim 200 bezoekers van het EK-plein in Vroomshoop het Nederlands elftal er met de winst vandoor gaan tijdens het EK bij onze oosterburen. […]

Lees meer

Organisatoren ‘EK-plein’ Vroomshoop blikken terug op zeer geslaagde eerste editie

VROOMSHOOP – Op 16 juni jl. vond de eerste editie van het EK-plein plaats in het kader van de voetbalwedstrijd Polen – Nederland. Circa 200 Vroomshopers kwamen op het plein […]

Lees meer

Het Punt blikt terug op een fantastische wijnproeverij

Afgelopen donderdag 2 mei werd in het Grand Café van Het Punt een wijnproeverij georganiseerd. Onder het genot van maar liefst elf verschillende wijnen en lekkere hapjes ging het publiek […]

Lees meer