Winterkraaien – Stichting Levend Vroomshoop (UITVERKOCHT)

8 februari 2018 - 9 februari 2018

De 11e en 12e voorstelling van De Winterkraaien op 8 en 9 februari zijn al weer uitverkocht.

Maar wees niet getreurd, er is een nieuwe wachtlijst aangelegd voor mogelijk extra voorstellingen op nader te bepalen data in het najaar van 2018. Al meer dan 100 mensen hebben zich daarvoor aangemeld. Wie ook een voorstelling van De Winterkraaien wil bijwonen kan mailen naar info@levendvroomshoop.nl of bellen met 0546-642191. De entreeprijs bedraagt € 18,50 incl. een fraai programmaboekje van 24 pagina’s.

Toen vertelster Thea Kroese in 2015 bij musicus Gezinus Veldman aanklopte om het verhaal van de zeven winterkraaien om te zetten in een theaterproductie, had ze niet kunnen voorzien dat de voorstelling zo’n groot succes zou worden. De melancholieke filmbeelden, de prachtige composities en het pianospel van Gezinus Veldman, de indringende vertellingen van Thea Kroese, de sonore en massieve stemmen van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop, met zang van Nanco de Vries, en de trompetklanken van Geerhard Abma, zorgen ervoor dat de bezoekers anderhalf uur lang ademloos de voorstelling ondergaan. Al meer dan 3500 mensen bezochten de voorstellingen en vrijwel iedereen is onder de indruk van de hoge kwaliteit. Sommigen gaan voor de 3e of 4e keer.

De theatervoorstellingen zijn gebaseerd op het bekende boek van Aar van de Werfhorst waarin het leven en de dood van zeven veenarbeiders beschreven wordt, in het immense veengebied in onze contreien, tussen Sibculo en de Lemelerberg. Winterkraaien werden ze ook genoemd, omdat hun gestalten, voor en achter een stobbe meetorsend, in de schemer huiswaarts kerend, leken op de zwarte vogels. Een waargebeurde geschiedenis uit onze eigen streek wordt weer tot leven gebracht. Is het een musical, een concert, een film of een verhalenavond? Nee en ja, het is het allemaal.

Een klein voorproefje? Kijk dan hier:

 

Wanneer

8 februari 2018

20:00 - € 18,50

9 februari 2018

20:00 - € 18,50