Vroomshoopse Revue

17 maart 2023 - 24 maart 2023

Nieuwe Vroomshoopse Revue “Energiek Vroomshoop” komt eraan
Vroomshoop was al vertrouwd met het fenomeen revue in de vijftiger jaren van de vorige eeuw, maar die ging ter ziele. In 1999 werd de handschoen weer opgepakt door een viertal Vroomshopers en vanaf dat moment ging het alleen maar crescendo.  De Revuegroep breidde zich uit, er kwam een achtergrondkoor en een dansgroep bij, evenals de musici pianist Gezinus Veldman en slagwerker Joost Visser.

De laatste beide Vroomshoopse Revues
De vierde Vroomshoopse Revue kende eind 2015 de titel “Oald en Ni’j”, waarbij de lokale actualiteit volop meespeelde. Ludieke en markante overeenkomsten en verschillen tussen vroeger en nu vormden de hoofdmoot. De jonge Vroomshoopse regisseur Jennifer Veltink voerde de regie. Dat deed ze ook eind 2017, toen een inmiddels sterk verjongde Revuegroep de revue “D’ran met de lippe” over het voetlicht bracht. Een gelegenheidsband zorgde voor de muzikale ondersteuning van deze revue, die de titel “D’r an met de lippe” meekreeg. De Vroomshoopse Republiek werd uitgeroepen en het weer massaal opgekomen publiek genoot volop van de voorstellingen. De teksten en liedjes waren in eigen beheer gemaakt en weerspiegelden de waardigheid, onafhankelijkheid, trots en vrijheid van het kanaaldorp.

Corona was een spelbreker
Eind 2019 was de volgende grote Vroomshoopse Revue in de oude samenstelling aanstaande met daarbij alle toeters en bellen, waarbij weer een dansgroep. De teksten waren afgerond en de eerste repetities waren begonnen. Door corona werd er in het voorjaar van 2020 echter roet in het eten gegooid en moest de Vroomshoopse Revue minstens twee jaar worden uitgesteld. Nu is het eindelijk zover en kunnen de repetities na de aanstaande zomervakantie hervat worden. De drie voorstellingen van de Vroomshoopse Revue zijn nu gepland op vrijdagavond 17 maart, op zaterdagavond 18 maart en op vrijdagavond 24 maart 2023 in het theater van Het Punt in Vroomshoop.

Nieuwelingen
De Vroomshoopse Revuegroep is intussen tot 11 personen uitgebreid met als nieuwkomers David Jansen, Riëtte Makkinga en Ramon Talen. Verder zijn van de partij Heleen Berkhof, Jan-Cees Kaas, Inge Kamphuis, Annelore Kok, Karel Krahwinkel, Corine Vaartjes, José Slotman en Rolf van der Veen. De Revuesingers kennen naast enkele bekenden ook de nodige nieuwe gezichten. De groep bestaat momenteel uit: Arjan Berkhof, Ria Kamermans, Ton Kassing, Wim Minkjan, Hans Nieboer, Gerda de Olde, Albert Wessels, Ingrid Wessels, Kyra Wessels en Truus Zomer.

Gezinus Veldman treedt op als pianist en is muzikaal leider en slagwerker Joost Visser is ook weer van de partij. Een dansgroep ontbreekt niet op het appel, evenals toneelmeesters en vrijwilligers voor grime en kleding. Er is sprake van professioneel licht en geluid en er wordt gebruik gemaakt van beelden, die op het grote scherm in de theaterzaal worden getoond. Regisseur is opnieuw Jennifer Jansen-Veltink, die zeker weer de uitvoerenden tot prestaties van formaat zal weten te stimuleren.

De Revue moet actueel blijven
Ook nu weer zijn alle teksten in eigen beheer gemaakt, vervat in de titel van de Revue: “Energiek Vroomshoop”. De vonken zullen er vanaf afspringen met aansprekende sketches over een levendig dorp, waar altijd iets, zo niet veel te doen is.

De actualiteit had de afgelopen jaren bepaalde bestaande teksten ingehaald, denk aan de nieuwe burgemeester van de gemeente Twenterand en gebeurtenissen die tot de verbeelding spraken. Daardoor zijn een aantal teksten herschreven en aangepast, zodat de Vroomshoopse Revue up to date blijft.

Herkenbaar wordt deze zesde Vroomshoopse Revue zeker en de bezoekers kunnen zichzelf geregeld de lachspiegel voorhouden. Het worden zeker weer druk bezochte voorstellingen met weemoed en wille. Het bestuur van de Vroomshoopse Revue c.a. onder leiding van voorzitter Ton Kassing kiest voor relatief bescheiden entreeprijzen, zodat er wat dat betreft geen financiële drempels zijn voor de bezoekers. Over de voorverkoop en entreeprijzen volgen later nog nadere mededelingen. Na de zomervakantie is het in ieder geval alle hens aan dek voor “Energiek Vroomshoop”.

Wanneer

17 maart 2023

20:00 - € 15,00

18 maart 2023

20:00 - € 15,00

24 maart 2023

20:00 - € 15,00