Thema-avond ‘Onder Invloed’

22 februari 2016 (19:30)

Welke rol speelt alcohol en drugs in het leven van jongeren? Is het verbindend? Is het verslavend? En wat zijn nu eigenlijk de risico’s? Door open te communiceren met je puberende kind over alcohol en drugs, maak je ze weerbaarder en zet je hen kritisch aan het denken over wat normaal is en wat niet.
De gemeente Twenterand biedt in samenwerking met Theatergroep PlayBack de thema-avond ‘Onder Invl…oed’ aan. Een feest der herkenning voor elk gezin met pubers, maar bovenal een relevante ouderavond gericht op de communicatie tussen ouders en hun kind(eren). Een avond die antwoord geeft op de vraag wanneer je als ouder echt doordringt tot je puberzoon of -dochter. De werkwijze van PlayBack Het professionele acteursteam van PlayBack houdt ouders op een treffende en luchtige wijze een spiegel voor. De acteurs gaan aan de hand van herkenbare scènes aan de keukentafel in gesprek met hun publiek. PlayBack helpt ouders om op een gelijkwaardige, maar wel begeleidende manier met hun kind in gesprek te gaan. Op deze manier wordt de jongere aan het denken gezet in plaats van dat hij zijn schouders ophaalt.
In een interactieve groepsdiscussie blijven de acteurs in hun rol en vertolken de stem van de puber van nu.

De Gemeente Twenterand nodigen ouders en verzorgers van harte uit om de thema-avond ‘Onder Invloed’ bij te wonen. Deze vindt plaats op maandag 22 februari 2016 van 19.30 uur tot 21.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur) bij Het Punt in Vroomshoop. Aanmelden kan vanaf dinsdag 2 februari op www.twenterand.nl/onderinvloed. Er zijn geen kosten aan de avond verbonden. We reserveren plaatsen op volgorde van binnenkomst dus wees er snel bij. Kijk voor meer informatie over het team van PlayBack en hun werkwijze op www.tgplayback.nl/onderinvloed.