Sundays’ Classic met Lite, het lichte ensemble van het Orkest van het Oosten

11 december 2016 (15:00) € 17,50

Tijdens deze editie van Sundays’ Classic kunt u genieten van Lite, het lichte ensemble van het Orkest van het Oosten. Kaarten kosten € 17,50 en dit is inclusief een kopje koffie of thee. KLIK HIER om uw kaarten te reserveren.

De musici van Lite beperken zich niet tot het klassieke muziekrepertoire, maar delen hun passie voor andere genres. Grote componisten als Brahms en Dvorak leenden materiaal uit de volksmuziek voor het schrijven van beroemde stukken. Deze muziek op het raakvlak van verschillende stijlen is voor Lite een inspiratiebron. Het afwisselende repertoire van Lite omvat naast licht klassiek ook jazz, tango, zigeunermuziek, klezmer en eigen composities. Lite werkt daarbij samen met artiesten uit de lichte muziek. In 2013 maakte Lite de veelgeprezen cd Crossroads met bandoneonist Carel Kraayenhof en jazzpianist Rob van Bavel. Hans Haffmans over deze cd in zijn programma Haffmans’ Mooiste: “Lite bouwt bruggen en slecht barrières.”

Deze zondagmiddag speelt Lite in de volgende bezetting: Robert Windak werd geboren in Krakau, Polen, waar hij muziek studeerde aan de Muziekacademie. Hij sloot in 1986 zijn vioolstudie af met de hoogste onderscheiding. Robert trad regelmatig op als vioolsolist en maakte in 1990 de stap om aanvoerder tweede violen van het Orkest van het Oosten te worden. Hij is daarnaast eerste violist van het Valerius Ensemble. Robert bespeelt een bijzondere viool van M. Deconet uit 1764, ter beschikking gesteld door Stichting Van Zweden-Fransen.

Arthur Kerklaan werkt sinds 2010 als trompettist bij het Orkest van het Oosten. Als freelancer speelt Arthur bij bijna alle orkesten in Nederland, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Hij is verder actief in ensembles als het trompetkwartet C4 en de Neo-fanfare 9×13.

Don Horstee studeerde gitaar en viool. Hij is niet alleen jazzgitarist, maar kent het klassieke vioolrepertoire van binnenuit. Dat maakt hem de ideale musicus om het veelzijdige repertoire van Lite van gitaarbegeleiding te voorzien. Don werkt in Noord-Nederland in verschillende ensembles als violist en gitarist.

Tim Nobel is contrabassist bij het Orkest van Oosten en de leider van Lite. Tim verzorgt de meeste arrangementen en daarnaast heeft het ensemble enkele composities van zijn hand op het repertoire. Hij studeerde aanvankelijk jazz en vervolgens klassiek contrabas. Tim verzorgt de presentatie waarbij hij het publiek op enthousiaste wijze voorziet van interessante weetjes over de verschillende muziekstijlen.