Steen voor Steen door Levend Vroomshoop

9 februari 2023 - 10 februari 2023

Theaterproductie Steen voor Steen

De eerste vier voorstellingen van ‘Steen voor Steen’ zijn al weer achter de rug. Dat leidde tot nagenoeg uitverkochte zalen in september en oktober, veel positieve reacties en een groeiende wachtlijst. Daarom heeft de Stichting Levend Vroomshoop besloten er nog eens twee voorstellingen aan vast te knopen en wel op donderdag 9 februari en vrijdag 10 februari 2023, opnieuw in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop.

Veehouder Jans Kamphuis vond op zijn land aan de Fortwijk een halve kei en later, verderop nog een halve kei. Die bleken wonderwel op elkaar te passen en dus bij elkaar te horen. Dat werd de basis voor Steen voor Steen.

Het verhaal gaat deze keer niet over veenarbeiders (zoals in de succesvolle voorstelling De Winterkraaien), maar beschrijft het ‘wel en wee’ van het leven in onze streek van zand en veen. Het gaat in op de standsverschillen die zich vele decennia lieten voelen. De scheidslijnen waren scherp tussen boeren en knechten, zand en veen, notabelen en arbeiders. In onze huidige tijd zijn deze verschillen minder aanwezig, maar zijn weer andere scheidslijnen ontstaan. Dat wordt ook in de theaterproductie duidelijk als het einde van de voorstelling nadert.

Net als bij De Winterkraaien berust de muzikale leiding bij Gezinus Veldman, die alle muziek schreef, en vertelt Thea Kroese de verhalen. Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop werkt ook weer mee. Maar er zijn ook nieuwe gezichten, want de violist Hrayr Ter-Sargsyan zorgt voor de muzikale intermezzo’s, evenals vocaal ensemble Luxlaudé en bariton Albert Wessels. Bart-Jan Harmsen zorgt voor verbindende informatie. Alle teksten zijn geschreven door Marga Kool.

Kaarten kunnen worden gereserveerd door een mail te sturen naar info@levendvroomshoop.nl (bij voorkeur) of te bellen naar 0546-642191. De kaarten kosten € 18,50 inclusief programmaboekje. Mis het niet, want het kunnen zomaar de laatste twee voorstellingen zijn!

Wanneer

9 februari 2023

20:00 - € 18,50

10 februari 2023

20:00 - € 18,50