Koningsdag

27 april 2019

Programma Koningsdag in Vroomshoop met ruimere vrijmarkt, vernieuwde kinderspellen en brandweerdemonstraties

VROOMSHOOP – Het programma voor Koningsdag in Vroomshoop is vernieuwd ten opzichte van andere jaren. Zo is de vrijmarkt dit jaar verspreid over twee pleinen in plaats van één, zijn er demonstraties van de brandweer, keert de fietstocht na een jaar overgeslagen te hebben terug in het programma en heeft de organisatie de kinderspellen vernieuwd. De officiële opening en het hijsen van de vlag is om 11.00 uur.

Voor de jaarlijkse vrijmarkt in Vroomshoop wordt dit jaar gebruik gemaakt van twee pleinen. Alle grondplekken worden verdeeld over het nieuwe evenementenplein achter kerkelijk centrum Irene en alle kramen plus overige attracties worden verspreid op en rondom het plein voor activiteitencentrum Het Punt. Hierdoor is de vrijmarkt ruimer dan voorheen opgezet en dat biedt ook nieuwe mogelijkheden. Zo geeft de brandweer verschillende demonstraties en worden nagenoeg alle horecakramen gebundeld op een horecaplein.

De vrijmarkt wordt om 11.00 uur officieel geopend met het hijsen van de vlag. In totaal zijn er meer dan 100 grondplekken en tientallen kramen, gezamenlijk goed voor een halve kilometer aan markt. De kinderspellen zijn in een nieuw jasje gestoken en uiteraard ontbreken de springkussens plus draaimolen niet.

Koningsdag in Vroomshoop wordt afgesloten met een fietstocht. Deelname is gratis. Er kan gestart worden tussen 15.30 en 16.00 uur vanaf Het Punt. Onderweg zijn er verschillende rustpunten. Voor meer informatie over Koningsdag in Vroomshoop: www.oranjeverenigingvroomshoop.nl.

Het programma voor Koningsdag in Vroomshoop wordt net als vorig jaar aangevuld met Koningsnacht. Tijdens deze muziekavond op vrijdag 26 april in Het Punt treedt de band Jetset Live op. Koningsnacht begint om 21.00 uur en eindigt om 01.00 uur. Kaarten zijn online te verkrijgen voor 11 euro en aan de kassa voor 15 euro. Meer informatie en ticketverkoop: www.feestweekvroomshoop.nl.