Jan Henk de Groot – Tachtig Tammo!

21 april 2018 (21:00) € 15,00

‘In ‘Tachtig Tammo!’ neemt troebadoer Jan Henk de Groot je mee naar Westerdiepsterdallen, het kleinste dorp van Nederland, waar het kampvuur brandt, de wijn rijkelijk vloeit en de tijd lijkt stil te  staan. Onthaasten, het kalmer aan willen doen is het actuele thema van zijn theaterprogramma. Vandaar de titel: ‘Tachtig Tammo!’; een gevleugelde uitspraak die in de jaren ’90 te lezen was op verkeersborden langs de Kielsterachterweg in een poging om automobilisten gas terug te laten nemen.

In Westerdiepsterdallen, in het boerderijtje bij zijn vriend Bonney Brattinga, weg van het hectische leven, is een nieuw album ontstaan: ‘Keunenk van Westerdaipsterdale’. “Een album met 12 eigen liedjes die tot het beste behoren wat vorig jaar in het Gronings is verschenen”(**** DvhN).

Jan Henk verstaat de kunst om van de kleine dingen in het leven een bijzonder liedje te maken. Platenzaak ‘Evelyntje’, jeugdliefde ‘Janine’, therapeutisch ‘Vuurtje kieken’ en het zoeken naar ‘Evenwicht’. Het komt allemaal voorbij.

Op 21 april dus Tachtig Tammo! in Theater Het Punt….. Gas los en genieten.

Voor het album ‘Weerom’ met daarop o.a. ‘Mamme van Michel’, ‘Dubbelcassettedeck’ en ‘Kielsterachterweg’ kreeg De Groot de Dagblad van het Noorden streektaalprijs. In 2014 ontving hij muziekprijs de Grunny van RTVNoord en in 2016 nogmaals met De Troebadoers.

Zaal open vanaf 20:00 uur. Aanvang concert 21:00 uur.

Kaarten reserveert u telefonisch via 0546-705050 of aan de balie voorafgaand aan de voorstelling.

Review concert Jan Henk de Groot in De Zin, Harderwijk op 10 nov. 2017

Toen Harderwijk FM DJ Ab de Haas mij die vrijdagmiddag vroeg of ik zin had om mee te helpen bij De Zin die avond, wist ik nog niet wat voor artiest er zou optreden. “een singer-songwriter” werd er alleen gezegd. Nou heb ik in mijn tijd als stagiair podiumtechniek bij verscheidene podia er aardig wat over de vloer gehad, en hoewel het op z’n tijd best een lekkere soort muziek kan zijn, heb ik er over het algemeen niet heel erg veel mee.  Maar dan had ik Groninger Jan Henk de Groot dan ook nog nooit ontmoet…. Voor de volledige review klik HIER