Groninger troubadour Jan Henk de Groot keert terug naar Het Punt

Geplaatst op

“Het was een warm bad in Vroomshoop”

VROOMSHOOP – Radiomaker en tv-presentator Frits Spits roemt zijn album als ‘Ongelofelijk goed!’, hij ontving dit jaar voor de derde keer de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs en hij wordt in alle recensies die er ook maar over hem geschreven worden geroemd om zijn prachtige streektaalnummers en daarbij behorende verhalen. En op zaterdag 26 september staat hij weer op het podium van Het Punt om zijn nieuwe nummers ten gehore te brengen. Groninger troubadour Jan Henk de Groot!

Sluipend als eenzame wolf langs de theaters
Voor de tweede maal keert Jan Henk de Groot terug naar Het Punt. Bezoekers van zijn voorstelling in 2018 waren erg onder de indruk van zijn muziek, sfeer en prachtige verhalen uit zijn regio Groningen. In zijn tweede soloprogramma ‘De Wolf is Trug’ heeft Jan Henk de Groot de Troebadoersroedel (waar hij onderdeel van uitmaakt) tijdelijk verlaten. Als een eenzame wolf sluipt hij langs de theaters van Stad en Ommelaand met vragen als: waar zijn de sprookjes gebleven? Wat heb je echt nodig in het leven om gelukkig te zijn? Liefde, succes, geld, gitaren,… Likes of juist ongeluk? En waar hoor je eigenlijk thuis? Of Jan Henk de Groot zelf antwoorden heeft gevonden op die vragen, dat houdt hij in dit bericht nog even geheim (maar verklapt hij tijdens de voorstelling).

Fanbase in Twenterand
Blij verrast was hij na zijn eerste optreden in Het Punt. “Het was een warm bad in Vroomshoop. Ik heb er inmiddels een aantal fans wonen die me zelfs elders komen opzoeken bij concerten. Ik vind het toch iedere keer weer bijzonder dat mensen buiten Groningen mijn liedjes en concerten zo waarderen. Ik ben daar erg dankbaar voor.” De Groot hoopt hen dan ook weer te zien bij zijn nieuwe voorstelling, maar ook de bezoekers van de presentatie van het theaterseizoen 2019/2020. “Ik hoop dat zij zo enthousiast waren dat ook vrienden en buren meekomen. Ik ben er niet om mensen te bekeren maar ik hoop dat mijn liedjes waarderen of misschien tot nadenken zetten.

Groninger Daniël Lohues
De troubadour wordt wel eens vergeleken met Drents zanger en componist Daniël Lohues. “Daniel en ik lijken een beetje op elkaar maar ik denk dat we ook verschillen. We zingen over dingen die dichtbij ons staan. Ik heb kinderen en Daniel niet, dus dat is wel een verschil denk ik. Ik vind het wel een mooi compliment als mensen me met hem vergelijken. Hij heeft veel fans dus als deze vergelijking mensen naar het Punt haalt vind ik het best haha”, aldus De Groot.

Jan Henk de Groot | De Wolf is Trug
Datum: 26 september 2020
Aanvang: 21:00 uur
Kaarten: € 12,50

Het Punt
Burgemeester Koetjestraat 2-4
7681 ZP Vroomshoop

Meer informatie & tickets:
www.welkombijhetpunt.nl

YouTube-kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UChWhRR3cUln7TjzyD4CcQ2g

Interview Punt voor Punt met…
Inge Konuş-Drost (Het Punt) sprak met Jan Henk in een nieuwe Punt voor Punt met… Jan Henk de Groot. Onder vermelding van auteur ‘© Inge Konuş-Drost, Het Punt’ mag ook dit interview geplaatst worden.
https://welkombijhetpunt.nl/2020/09/15/punt-voor-punt-met-groninger-troebadoer-jan-henk-de-groot/