Belangrijk nieuws omtrent het coronavirus!

Geplaatst op

01 juli 10:00 uur – Er zijn vanuit de overheid weer versoepelingen mogelijk rondom de coronamaatregelen. De huisregels en informatie over protocollen vindt u via: https://welkombijhetpunt.nl/over_ons/het-punt-rondom-corona/

02 juni 11:40 uur – Vanaf vandaag is de hoofdingang van Het Punt weer geopend op de dagen en tijdstippen wanneer:
– je een afspraak hebt met één van de medewerkers van Het Punt
– je bezoeker bent van de bibliotheek (alleen op maandag, woensdag en vrijdag geopend tussen 13:30 uur – 17:30 uur)
– je een afspraak hebt met één van de medewerkers van Vluchtelingenwerk
– je muziekles geeft of krijgt (de muziekdocent dient de data en tijdstippen aan ons door te geven zodat wij weten wanneer deze zijn)

Bovenstaande openingstijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen en onder andere afhankelijk van de maatregelen (en de eventuele consequenties daarvan) van het RIVM. De openingstijden kunnen door ons in de komende weken worden aangepast. Houd hiervoor onze website en social media in de gaten.

06 mei 21:30 uur – Vanavond zijn er tijdens de persconferentie meerdere stappen aangekondigd van het versoepelen van de maatregelen rondom het coronavirus. Een fijn vooruitzicht voor veel mensen.

Wij gaan natuurlijk weer met de uitkomst van de persconferentie aan de slag. Wij gaan natuurlijk snel met de uitkomst van de persconferentie aan de slag. In de komende dagen zullen wij onze website aanvullen met nieuws over voorstellingen, openstelling bibliotheek, vergaderruimten en horeca. Hou deze dus goed in de gaten!

We hopen jullie allemaal snel weer te zien! Tot die tijd: Blijf gezond en pas een beetje op elkaar :).

De meest recente informatie over de maatregelen vanuit de overheid lees je op www.rijksoverheid.nl.

22 april 12:30 uur – Tijdens de persconferentie gisteren is duidelijk geworden dat Het Punt tot en met tenminste 19 mei aanstaande gesloten zal moeten blijven. Daarnaast mogen voorlopig nog geen voorstellingen en concerten in ons theater plaatsvinden. Op 12 mei aanstaande zal de overheid duidelijkheid geven over de periode na 19 mei.

Wat betreft alle geplande voorstellingen (dit geldt ook voor films) deze gaan voorlopig niet door! Wij gaan onze best doen om zoveel mogelijk voorstellingen (en films) te verplaatsen naar najaar 2020 of voorjaar 2021, maar kunnen nu nog niet zeggen of dat gaat lukken. Dit is namelijk onder andere afhankelijk van de maatregelen die gelden voor voorstellingen, maar ook van de agenda’s en mogelijkheden van anderen/derden. Tevens speelt de 1,5 meter samenleving die mogelijk ook na 19 mei nog zal gelden hierin een grote rol.

De komende dagen zullen wij besteden aan het proberen om te boeken van onderstaande voorstellingen (en films):

  • 21/03/2020         De meisjes met de wijsjes
  • 18/04/2020         Jan Henk de Groot
  • 22/04/2020         Harald Veenstra
  • 25/04/2020         Oorlogswinter
  • 13/05/2020         De beentjes van Sint Hildegard
  • 14/05/2020         De beentjes van Sint Hildegard
  • 15/05/2020         De beentjes van Sint Hildegard
  • 02/06/2020         Doet Sneeuw Pijn
  • 06/06/2020         Nathalie Baartman

Zodra wij meer duidelijkheid over bovenstaande voorstellingen (en films) hebben, zullen wij de mensen die hiervoor een kaartje hadden geboekt persoonlijk (per e-mail) informeren. Wij willen u vragen om ons hiervoor wat tijd te geven.

Klik hier voor informatie over de toneelavonden van de Oranjevereniging Vroomshoop en klik hier voor de activiteiten rondom 75-jaar bevrijding (4 mei Comité).

Voor het laatste nieuws; houd deze nieuwspagina in de gaten maar volg ons zeker ook op Facebook.

20 april 14:00 uur – We wachten gespannen af wat premier Rutte ons morgenavond tijdens de persconferentie gaat mededelen. Wij hopen dan ook dat we eind deze week al onze bezoekers kunnen informeren over de voorstellingen en op welke manier Het Punt wellicht weer haar deuren kan openen.

31 maart 21:03 uur – De maatregelen blijven tot 28 april aanstaande van kracht, dus dit betekent ook dat Het Punt tot die datum gesloten zal blijven. 21 april zullen de maatregelen opnieuw worden bekeken en wordt er opnieuw bericht gedaan.

23 maart 20:19 uur – Vanavond is tijdens de persconferentie gemeld dat evenementen tot 1 juni verboden zijn. Dit betekent dat alle voorstellingen en filmavonden die in die periode vallen helaas niet door kunnen gaan. Wij gaan zowel intern als met het management van de artiesten in overleg over eventuele alternatieve data. Bezoekers die kaarten hebben gekocht zullen wij binnenkort informeren over de verdere gang van zaken.

15 maart 18:27 uur – Helaas hebben wij moeten besluiten dat Het Punt met ingang van vandaag gesloten zal blijven tot en met tenminste 6 april.
Hierdoor zijn wij telefonisch beperkt bereikbaar en ook onze e-mail zal beperkt gelezen worden. Het kan hierdoor voorkomen dat het wat langer kan duren voor u antwoord krijgt.

Ook de bibliotheek is gesloten. Kijk voor meer informatie over het inleveren van boeken en dergelijke op hun website.

Dank voor uw begrip!

13 maart 17:12 uur – De voorstelling van de Meisjes met de Wijsjes op 21 maart aanstaande wordt verplaatst. Dit in verband met de getroffen maatregelen tegen het coronavirus. Op dit moment zijn wij in afwachting van de bevestiging van een nieuwe datum die, zodra deze bekend is, zal worden gecommuniceerd. Wanneer u een kaartje voor deze voorstelling heeft gekocht blijft deze gewoon geldig op de nieuwe datum. U wordt dan zo spoedig mogelijk persoonlijk geïnformeerd over de nieuwe datum.

Wij hebben daarnaast helaas moeten besluiten onze openingstijden aan te passen. Tot en met 31 maart geldende de volgende voorlopige openingstijden:

Maandag            07:45 – 18:00 uur
Dinsdag              07:45 – 18:00 uur
Woensdag         07:45 – 18:00 uur
Donderdag        07:45 – 19:30 uur
Vrijdag                07:45 – 18:00 uur met uitzondering van vrijdag 27 maart.
Op vrijdagavond 27 maart zijn wij vooralsnog geopend
Zaterdag            gesloten
Zondag               gesloten

Alle activiteiten en bijeenkomsten buiten deze openingstijden gaan niet door.

12 maart 17:57 uur – De voorstelling van Nathalie Baartman aanstaande zaterdag wordt verplaatst. Dit naar aanleiding van de maatregelen die worden getroffen tegen het coronavirus. Zie onze eerdere berichtgeving.

De bezoekers van de voorstelling van Nathalie worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van de verplaatsing en worden tijdig bericht over een nieuwe datum. Wij vragen u vriendelijk om niet naar Het Punt te bellen, maar onze website en facebookpagina in de gaten te houden.

Dank voor uw begrip!

12 maart 16:00 uur – De minister heeft vandaag in een persconferentie bekendgemaakt dat alle evenementen met meer dan 100 bezoekers afgelast dienen te worden, in ieder geval t/m eind maart. Wij zijn bij Het Punt achter de schermen aan het inventariseren welke voorstellingen en evenementen doorgang vinden, welke worden geannuleerd en welke worden verplaatst.

Indien u een voorstelling bij ons geboekt heeft, ontvangt u zo snel mogelijk bericht. Tot die tijd vragen wij u vriendelijk ons niet te bellen, zodat wij de tijd hebben om alle bezoekers zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Wij adviseren tevens onze facebookpagina en website in de gaten te houden voor de laatste informatie. Lees meer over het coronavirus op de website van het RIVM.

Bedankt voor uw begrip!