Multitalent Angela Groothuizen blikt in Lueke binge terug én kijkt vooruit

Geplaatst op

“Na 25 jaar is dit voorlopig mijn laatste voorstelling. Mis het niet!”

VROOMSHOOP – Ze presenteert, zingt, danst, acteert én ze creëert een podium voor zaken die haar aan het hart gaan. Angela Groothuizen is van alle markten thuis, en naast het RTL-programma ‘Five Days Inside’ nu ook te vinden in het theater met haar voorstelling ‘Lueke binge’. Samen met haar muzikale kompaan Nico Brandsen viert ze hun 25-jarige bestaan, waarmee ze op zaterdag 29 februari in Het Punt te Twenterand zal staan. Een regio waar ze al sinds haar zeventiende komt, toentertijd meermaals met haar band Howlin’ Hurricane.

Muziek is een rode draad in haar leven, of het nu om schrijven of zingen gaat. “Het schrijven van liedjes en verhalen is iets wat ik graag doe”, zo verwoordt Angela Groothuizen. Lueke binge (haar dochters bedoelden er Leuke Dingen mee) vertegenwoordigd diverse nummers van haar nieuwe album, De Lage Landen, geproduceerd en gearrangeerd door Brandsen. Het gaat over terugblikken naar vroeger, maar geeft ook een vooruitblik naar hoe het nu verder moet de komende dertig jaar van haar leven.

De strippenkaart die ze 16 jaar geleden van haar dochters op Moederdag kreeg, gebruikte Groothuizen als thema voor haar nieuwe theatervoorstelling. Nu ze 60 is geworden en haar dochters volwassen zijn, is het hoog tijd om die strippenkaart te gaan innen. Alleen: Angela is niet van de jubilea, van het omzien in nostalgie. Welnee, da’s zonde van de tijd. Voorwaarts!

In Lueke binge bepaalt Groothuizen haar positie in deze steeds sneller draaiende wereld. Met muziek en prachtige Nederlandstalige teksten, mooi verweven in het verhaal dat ze vertelt. Groothuizen pakt je bij de kladden, haar liedjes en verhalen raken je in je kern. Angela sluit daadkrachtig af: “Dit is na 25 jaar voorlopig mijn laatste voorstelling!” Mis het dus niet!

Inge (Het Punt) stelde Angela Groothuizen een aantal vragen. Het interview lees je hier.