Streektaalavond Stichting Levend Vroomshoop

23 maart 2018 (20:00) € 12,50

De Stichting Levend Vroomshoop organiseert al enkele jaren een streektaalavond. Op vrijdag 23 maart is dat opnieuw het geval, deze keer met verteller Jan Riesewijk en muziekgroep Algerak uit Enschede.

Algerak omschrijft zichzelf als “nen muziekgroep oet Eanske, in Tweante. Öaren muziekstiel is t beste volksmuziek te neumn. De naamn Algerak is Tweants en beteeknt zeeldzaamheaid of metvaller”. Algerak maakn Ellen hef rugpien van Eleanor Rigby van The Beatles”. Ze trekken met hun prachtige liederen volle zalen her en der in de regio.

Niemand minder dan Jan Riesewijk uit Losser zal enkele conferences verzorgen. Hij heeft, met zijn droge humor, altijd de lachers op zijn hand. Dus dat wordt genieten! Velen kennen hem van zijn rol in ‘Jonge leu op oale groond’. Ook werkte hij mee aan het programma van RTV-Oost ‘De Groote Markt 30’. En ook als ‘buutreedner’ heeft hij naam gemaakt.

Thea Kroese zal vanuit een verrassende invalshoek de programma-onderdelen verbinden. Zo zult u ontdekken dat wanneer iemand onder de pannen is dat niets heeft te maken met kookpannen en dat bij grote hitte er echt geen mussen van het dak vallen.

U kunt erbij zijn. Mis het niet!

Kaartverkoop
Kaarten voor deze streektaalavond kosten €12,50, inclusief een kop koffie. We raden u aan zo spoedig mogelijk te reserveren via klaas@dragtmail.nl. Vol is vol.