Op KOErs: Gezonde bodem, Gezonde koe

8 november 2022 (20:00)

Dinsdagavond 8 november is het weer zover! Op KOErs, hét jaarlijkse evenement voor de melkveesector, waar actualiteit, innovatie en het delen van kennis en praktijkervaringen centraal staan.

Een gezonde, vruchtbare bodem realiseren en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Op dinsdag 8 november deelt René Jochems, specialist toegepaste bodembiologie, zijn kennis en ervaringen vanuit theorie en praktijk, waarbij het gaat over de vragen: Hoe ziet een gezonde bodem eruit? Welke maatregelen kun je nemen om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren? Hoe zorg je dat de bodem beter bestand is tegen droogte? Wat is de samenhang tussen bodemleven, mineralen en koegezondheid?
Melkveehouders Jan Woudstra, Francis Sleiderink en Erik Smale delen met passie hun ervaringen over gezond bodembeheer en de effecten van managementmaatregelen op diergezondheid.

Programma
19:30u: Inloop met koffie, thee en koek
20:00u: Opening door avondvoorzitter Chantal Duijn
20:05u: Presentatie door René Jochems, expert bodembiologie
20:30u: Ervaringen van melkveehouders Francis Sanderink, Jan Woudstra en Erik Smale
21:15u: Afsluitende discussie
21:30u: Einde programma en napraten onder het genot van een hapje en drankje 

De avond, georganiseerd door VKON in samenwerking met partners CAV Den Ham, Rabobank, Louis Bolk Instituut, Dierenkliniek Den Ham, FarmResult en Valacon, vindt plaats in Vroomshoop en is ook online bij te wonen. Meer informatie over dit evenement is te vinden op

https://www.vkon.nl/evenementen/op-koers-gezonde-bodem-gezonde-koe/