De Winterkraaien

6 februari 2020 - 7 februari 2020

18 keer De Winterkraaien. Zowel in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop als in theater De Voorveghter te Hardenberg. Bijna 6000 bezoekers inmiddels. Maar aan alles komt een eind. We gaan op weg naar de laatste twee voorstellingen op donderdag 6 en vrijdag 7 februari 2020 in Het Punt te Vroomshoop, voorstelling nummer 17 en 18. En ook deze voorstellingen zijn, net als alle voorgaande, weer geheel uitverkocht! Er kan geen muis meer bij, laat staan een (winter)kraai.

Het verhaal: Zeven winterkraaien, zeven veenarbeiders die in 1896 werken in het immense veengebied tussen Dedemsvaart en Almelo, tussen Sibculo en de Lemelerberg, en die op weg naar huis verdrinken in de koude vaart. De bekende Thea Kroese vertelt meeslepend de verhalen van deze mannen en hun gezinnen, tegen de achtergrond van prachtige filmbeelden. Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop, bas-bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel laten u op indringende wijze de muzikale vertolking beleven van het bekende boek van Aar van de Werfhorst over De Winterkraaien. De getalenteerde dirigent en componist Gezinus Veldman schreef alle muziek en levert een topprestatie door dit alles in een aangrijpende voorstelling van anderhalf uur samen te brengen. Het is geen film, geen vertelling, geen musical, geen concert. Het is dat allemaal!

Stichting Levend Vroomshoop probeert misschien hierna nog enkele akoestische uitvoeringen te organiseren, bijvoorbeeld in een kerkzaal. Belangstelling? Mail naar info@levendvroomshoop.nl of bel naar 0546-642191. Maar niets is nog zeker…

Wanneer

6 februari 2020

20:00

7 februari 2020

20:00