FRiTS & Friends veroveren Het Punt met bluesrock op 21 april

Geplaatst op

Op vrijdagavond 21 april aanstaande schudt het theater van Het Punt in Vroomshoop vanaf 20.30 uur op haar grondvesten. Onvervalste blues en bluesrockmuziek  is er dan te beluisteren of beter: dat kan het best intens beleefd worden. Dit is geen setting voor een tribune met zitplaatsen, maar voor een theatervloer om te dansen en swingen of om heerlijk rustig te genieten.

Er zijn vele artiesten die los gaan en daarbij de nodige oude bekenden van de befaamde ‘Kanaalrock’. Vele aansprekende rock- en bluesformaties bracht Vroomshoop in de loop van vele jaren  voort, waarvan N.U.T.S er een was. Die bluesrockformatie hield het maar liefst 25 jaar vol, best bijzonder in de hedendaagse ‘rockscene’. Een van de grondleggers en bassist was de gedreven Vroomshoper Evert Oldenhuis (68). N.U.T.S scoorde naast vele live optredens ook met de wereldwijd bekende single en CD ‘Beautiful blue’ en ‘Spill the Blues’. Er volgde niet lang geleden een succesvolle doorstart met het bluesrock-powertrio ‘FRiTS’, waarvan bassist Evert Oldenhuis, de gitarist en zanger Frits Lagcher en de drummer Henk Tomassen deel uit maken.

Evert Oldenhuis staat symbool voor de ware liefhebbers van rock en blues. Z’n dagelijks werk is architect, maar Evert tekent daarnaast al 54 jaar voor optredens met de basgitaar. Music was zijn ‘first love’ en op zijn dertiende speelde Evert al op een trompet. De allereerste band van Evert en zijn vrienden was Means Blues. Daarmee werd opgetreden in het welzijns- en jongerencentrum Het Iemenschoer aan de Hammerweg, het voormalige café Brinkman.

De toon maakt de muziek en kan ook bepaalde gevoelens opwekken. Evert rekent daar zeker vriendschappen toe, die dankzij het delen van de liefde voor de muziek kunnen worden opgebouwd en uitgediept. Evert Oldenhuis heeft met die gedachte in het achterhoofd met anderen het blues- en rockconcert ‘Frits& Friends Vroomshoop’ in Het Punt in zijn woonplaats opgezet op 21 april. Er wordt in het begin van het live concert met toepasselijke muziek stilgestaan bij dierbare muziekvrienden, die niet meer onder ons zijn. ‘Zij worden altijd herinnerd en blijven in onze harten voortleven’, aldus Evert Oldenhuis.

De line-up voor dit speciale concert, dat FRiTS is samenwerjking met Het Punt organiseert, belooft veel.  Naast de band FRiTS  komen Matthijs Oldenhuis, Gerrit Zandbergen, Harald de Ruiter, Henk Top, Alberto Hekman, Joop de Lange, Ronald Nieboer, Arjan Kottier, Marriët Bakker, Marriët Zandbergen, Herman Pierik en Joop Pierik in actie.  Evert Oldenhuis is blij met deze sterke bezetting met vooral lokale accenten. ‘’We staan samen stil bij de onderlinge band die je door de muziek met anderen hebt en dat stimuleert alleen maar. Vele bekende bluesrocknummers komen voorbij, waarin het publiek zich zeker volop zal herkennen”, zo blikt Evert Oldenhuis vooruit op het live concert in Het Punt. De toegangsprijs is bewust laagdrempelig gehouden. Al voor 10 Euro kan ‘Frits & Friends Vroomshoop’ bijgewoond en beleefd worden. De inloop in Het Punt is vanaf 19.30 uur.