‘Wie spölt alleen woar ze oons verstoat’

Geplaatst op

Het Punt verwelkomt theatergezelschap Tweeduuster op vrijdag 14 april in het theater. “Een mooi theater, sfeervol en met gezellige leu,” zegt Jan Riesewijk over Het Punt.

Eigenlijk zou theatergezelschap Tweeduuster de theatertour ‘Kot bie ’t Hoes’ in oktober starten in Vroomshoop, maar dat kon niet doorgaan. Jan Riesewijk en Wilfried Poorthuis hadden allebei corona. Geen première voor Het Punt dus, die eer ging naar Holten.

Geluk bij ongeluk
Op vrijdag 14 april speelt Tweeduuster alsnog in Het punt. “Veur ’t publiek geluk bie ’n ongeluk heur,” zegt Jan Riesewijk. “Noa viefteen moal spöllen zit wie helemoal in ‘n  veurstelling. Doar hebt ze veurdeel van in Vroomshoop.”

De Smoezen
Riesewijk is een goede bekende van theater Het Punt. Hij speelde er verschillende voorstellingen. Goede herinneringen heeft hij aan het gala van carnavalsvereniging de Smoezen waar hij aan meewerkte. “De Smoezen hebt völ geluk dat ze de beschikking hebt oawer zo’n mooi theater veur ’t gala,” prijst hij de accommodatie.

Zin an
Riesewijk en de muzikanten van Tweeduuster kijken uit naar hun voorstelling in Vroomshoop: “Wie bint blie da’w alsnog noar Vroomshoop hengoat. Wie spölt alleen woar ze Nedersaksisch verstoat en dan bi’w in Vroomshoop an ’t juuste adres.”

Kaarten bestellen
Voorstelling Kot bie ’t Hoes van Tweeduuster is op vrijdag 14 april te zien in theater het Punt in Vroomshoop. Aanvangstijd is 20.00 uur. Kaarten kosten 22,50 euro en zijn te bestellen via https://www.welkombijhetpunt.nl/agenda-2/.