Het Punt verbetert voorzieningen met subsidie Kickstart cultuurfonds

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Onlangs ontving Activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop een subsidie namens Kickstart Cultuurfonds. Kickstart Cultuurfonds stelde een bedrag beschikbaar voor de culturele sector en heeft, op basis van de ingediende plannen, het bedrag onderverdeeld onder de culturele instellingen. Het Punt diende eveneens een plan in dat door het fonds werd gehonoreerd. Met het toegekende bedrag investeerde Het Punt in onder andere het verbeteren van de voorzieningen, waardoor o.a. een snellere doorstroming van bezoekers mogelijk wordt gemaakt.

Het Punt in Vroomshoop schreef een tijd geleden een plan voor Kickstart Cultuurfonds voor het verbeteren van haar voorzieningen in tijden van corona. Dit om nog veiliger en toegankelijker te zijn voor haar bezoekers. De subsidie die Het Punt ontving, is ten goede gekomen aan onder andere het aanschaffen van desinfectiezuilen, een mobiele bar, spatschermen, nieuwe stoelen en betere bewegwijzering. Ook zijn er een muntautomaat en extra pinautomaten aangeschaft om de publieksbewegingen in betere banen te leiden en oponthoud te voorkomen. De nieuwe stoelen dragen bij aan een sfeervolle setting in de theaterzaal op anderhalve meter.

Hans Hammink, directeur-bestuurder, liet weten enorm blij te zijn met deze toekenning. “In de aanvraag die wij als organisatie deden, brachten wij duidelijk in kaart hoe wij als organisatie een nog veiligere locatie kunnen zijn met de benodigde middelen. We waren al een veilige locatie, maar nu zijn we in staat nog sneller en beter te kunnen schakelen.” Hans Hammink bedankt Kickstart Cultuurfonds hartelijk voor het toekennen van deze subsidie.

Versoepelingen coronamaatregelen
De versoepelingen die sinds 26 juni gelden, pakken gunstig uit voor Het Punt. Door de versoepelingen worden de dagelijkse activiteiten langzaamaan hervat. “De telefoon staat weer roodgloeiend door de vele aanvragen.”, vult Hans aan. “Ik vind het mooi om te zien dat iedereen het vertrouwen langzaam terugkrijgt en dat er weer gebruik wordt gemaakt van onze faciliteiten. Dat is immers onze functie binnen de gemeente Twenterand. Het ontzorgen en vermaken van de bezoekers. Een (culturele) huiskamer te zijn binnen de gemeente. Of dit nu voor de zakelijke markt geldt of voor wie gezellig een ochtendje komt biljarten.”

In september zal ook de programmering van het theater worden hervat en staat het publiek een mooi en gevarieerd programma te wachten. Het programma van het nieuwe theaterseizoen wordt binnenkort gepresenteerd.

Over Kickstart Cultuurfonds
Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation en werkt samen met ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en private cultuurfondsen Stichting Droom en Daad, Fonds 21, Ammodo, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds/Fonds Neven en Nichten van Zadelhoff, Elisabeth Strouven Fonds, Stichting Zabawas en Gravin van Bylandt Stichting. Kickstart Cultuurfonds doneerde € 20 miljoen aan de culturele sector om de branche, die door de coronacrisis in zwaar weer verkeert, te ondersteunen.