Oranjevereniging Vroomshoop en Het Punt verstevigen samenwerking

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Meerdere toneelavonden in het theater, de Palmpasenoptocht, de Feestweek, de Kerstmarkt, Koningsdag. Stuk voor stuk honderden en soms wel duizenden bezoekers. De Oranjevereniging leeft in Vroomshoop én Twenterand. Met ruim 675 gezinslidmaatschappen kan de vereniging jaarlijks een uitgebreid programma neerzetten. Samenwerken met onder andere Het Punt is daarbij traditie geworden, waar veel evenementen bijvoorbeeld in de theaterzaal en het belevingsplein worden georganiseerd of waarbij de hulp van de horecamedewerkers van Het Punt wordt ingezet. Onlangs hebben beide partijen, geheel coronaproof in het Grand Café, hun samenwerking verstevigd met een vijfjarig contract.

Kwaliteit van hoog niveau
De samenwerking tussen Het Punt en Oranjevereniging loopt al sinds de opening van Het Punt in 2015. De partijen zijn na hun jarenlange samenwerking goed op elkaar ingespeeld. “Wij zijn ontzettend blij met de Oranjevereniging als partner. We werken al heel wat jaren samen en we weten precies wat we van elkaar mogen en moeten verwachten. Dat werkt erg prettig. Als activiteitencentrum staan wij middenin de samenleving en de samenwerking met de Oranjevereniging past dan ook precies in onze missie en visie. De Oranjevereniging organiseert immers zeer belangrijke, sociale en culturele evenementen in Twenterand”,  aldus Hans Hammink, directeur-bestuurder van Het Punt. Patrick Drenthen, PR & Communicatie bij de Oranjevereniging: “De uitstraling van Het Punt en de kwaliteit die geleverd wordt is van hoog niveau, daar zijn we dik tevreden over en die feedback krijgen we ook terug van bezoekers. Als een activiteit is afgelopen en de lichten gaan weer aan staan de medewerkers van Het Punt daarnaast ook nog voor ons klaar om te helpen met opruimen. De samenwerking is gewoon zo goed, dat moet je niet gaan veranderen.”

Vereniging helpt verbinden
Met ruim 675 gezinslidmaatschappen, een 15-koppig bestuur en talloze ondernemers en inwoners die jaarlijks vrijwillig de vereniging helpen bij allerlei activiteiten, heeft de vereniging een grote achterban. De Oranjevereniging heeft daarbij als doel zoveel mogelijk activiteiten te organiseren voor jong en oud. “We hebben een geweldig team!” zegt voorzitter Lute Gombert. “Als vereniging willen we er zijn voor íedereen. Ongeacht leeftijd, geslacht, voorkeur, mening, afkomst, noem het maar op. We willen zoveel mogelijk mensen bereiken. Niet alleen in Vroomshoop maar ook daarbuiten weten steeds meer mensen onze activiteiten te vinden.” En juist die verbinding bewondert Patrick Drenthen. “Tijdens activiteiten die we organiseren leer je een heleboel mensen kennen. Mensen uit alle lagen van de bevolking, van jong tot ouder. Die verbinding, daar doe je het voor.”

Vol vertrouwen
De komende jaren staat er weer van alles op het programma. Niet alleen de welbekende toneelavonden met lokale toneelverenigingen, maar ook natuurlijk de Feestweek inclusief de zondagmiddag met Formule 1 in de tent, de Kerstmarkt, allerlei activiteiten rondom Koningsdag, het leveren van bijdrages aan lokale initiatieven en ga zo maar door. De vereniging houdt haar immens succesvolle programma graag vast, ook alle activiteiten die zij bij of samen met Het Punt organiseren. “We staan te springen om weer mooie activiteiten te mogen laten plaatsvinden!”, aldus Drenthen. “Wij kijken vol vertrouwen uit naar de verlengde samenwerking met de Oranjevereniging”, besluit Hammink enthousiast.