Thijs Kemperink komt met Stand-Up Comedy naar Het Punt

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Wat valt er tegenwoordig nog te lachen? In een tijd waarin de wereld op z’n kop staat? Gelukkig neemt een vijftal cabaretiers het leven op vrijdag 2 oktober iets minder serieus. Tijdens de Stand-Up Comedy-avond laten we de boel de boel en wordt het lachen gieren, brullen in Het Punt. Het gezelschap bestaat uit niemand minder dan comedytalenten Odette van der Molen, Jasper Nieuwenhuis, Henk van Huisstede en Eric Goossens. Met als extra bonus de bekende Twentse grappenmaker Thijs Kemperink, om het feest compleet te maken!

Vijf comedians, één doel
Stand-up comedy brengt als humoristische theatervorm een grappige monoloog, uitgevoerd door een comedian die maar één doel heeft: Zoveel mogelijk grappen maken! En deze avond zie je er maar liefst 5 van! Jasper Nieuwenhuis organiseert met zijn bedrijf Jasper Nieuwenhuis Comedy diverse avonden waar humor centraal staat. “Ik was twaalf jaar werkzaam als docent toen ik bedacht dat ik mijn grappen niet meer alleen voor mijn leerlingen wilde houden,” zo vertelt Nieuwenhuis. Hij klom op het podium en speelt en organiseert inmiddels door het hele land met zijn Comedyshows.

Van jong tot later ontdekt
Zwollenaar Henk van Huisstede is een stand-up comedian, die het drie jaar geleden op z’n (nieuwe) heupen kreeg en nu een graag geziene gast is op het grappenpodium. Odette van der Molen voegde zich als enige dame toe aan het mannelijke gezelschap, en laat je vooral door haar verrassen want ze heeft jarenlange ervaring als comedian, actrice en presentatrice. Komiek van de nieuwe generatie, de 24-jarige Eric Goossens, brengt absurdisme, is snel en vertelt vol energie op autobiografische manier waarbij typetjes, rare gedachtekronkels en observaties de revue passeren.

Thijs uut Albergen
Als bonusact mag Nieuwenhuis Thijs Kemperink toevoegen. Thijs, die al meerdere keren voor een uitverkochte theaterzaal van Het Punt stond, is als Bourgondische Tukker gek op gezelligheid en grappen. Want lachen is, simpelweg, heel gezond! Zoals Nieuwenhuis zegt: “Over hoe we bij Thijs uit gekomen zijn kunnen we kort zijn, want als je Thijs kunt krijgen op een comedy avond, helemaal in het oosten des lands, dan zeg je geen nee, die wil je er altijd bij hebben! Een comedian uit Utrecht noemde Thijs ooit eens de koning van het oosten.”