Nieuw theaterseizoen online!

Geplaatst op

“Van muzikaliteit tot dialect, van hilariteit tot geschiedenis”

VROOMSHOOP – Na een lange periode waarin er geen activiteiten konden plaatsvinden in de theaterzaal van Het Punt, staat er vanaf september weer van alles te gebeuren. Of het nu gaat om muziek in streek- of internationale taal, lachen gieren brullen met Borns cabaretière Nathalie Baartman en diverse stand-up comedians, een indrukwekkende voorstelling over de Tweede Wereldoorlog of dé film van Herman Finkers; Het Punt heeft het in huis komend seizoen!

De topmuzikanten van The Beggars’ Clan laten het publiek zelf de route bepalen van hun voorstelling “Roadtrip through Ireland”, een enorme uitdaging die ze graag met bezoekers aangaan! Het avondvullende programma voor jong en oud zorgt ervoor dat iedereen naar huis gaat met een rugzak vol verhalen. Voor streekverhalen zorgt Jan Henk de Groot. Deze prijswinnende troubadour uit Groningen zingt liedjes in zijn streektaal en vertelt prachtige verhalen. Bezoekers van zijn eerdere voorstelling in Het Punt verlieten na afloop enthousiast de zaal. Nog meer muziek brengt Cartoon, met muzikanten uit de regio, voor een ontspannen muzikale zondagmiddag.

Dit seizoen valt er ook veel te lachen. Eerder benoemden we al de Bornse cabaretière Nathalie Baartman. Met haar nuchtere Twentse blik laat ze bezoekers een avond lang gieren en brullen van het lachen en neemt ze hen mee in haar levenswijsheid en typisch Twentse verhalen. Maar ook wat onbekendere grappenmakers staan op het podium tijdens een Stand-up Comedy avond! Comedians Jasper Nieuwenhuis, Henk van Huisstede, Eric Goossens en Odette van der Molen laten bezoekers kennis maken met Stand-up Comedy waarbij er ook nog een bekende comedian uit Twente langskomt.

Oorlogswinter, de familievoorstelling van de Zwolse theatergroep De Jonge Honden is ontwikkeld voor “75 jaar vrijheid” aan de hand van het wereldberoemde boek van Jan Terlouw. Daarnaast zal de succesvolle film van Herman Finkers, De Beentjes van Sint-Hildegard, op meerdere dagen in het theater te zien zijn. Als seizoenafsluiter staat er een geweldige dialectavond op het programma, waarbij Thea Kroese verhalen en sprookjes ten gehore brengt en Jan Riesewijk als gastheer de avond aan elkaar zal praten, alles met muzikale ondersteuning (in dialect) van Dubbel Kwartet. Meer informatie over deze seizoenafsluiter volgt nog.

Waar het activiteitencentrum normaliter voor een heel theaterseizoen, van september tot en met juni, bekendmaakte, is dat nu van september tot en met december. Met een reden natuurlijk, omdat niemand kan voorspellen wat het COVID-19 virus gaat doen. Het tweede deel van het seizoen is in concept klaar, maar Het Punt loopt daar nog niet te ver op vooruit vanwege het coronavirus. “Maar wij kijken vol vertrouwen vooruit, en juist daarom zijn we trots weer leuke voorstellingen te kunnen delen met alle inwoners van Twenterand en daarbuiten,” zo verwoordt Marion Lusseveld, algemeen coördinator bij Het Punt.

“Wij hopen dat mensen zin hebben om er weer op uit te gaan en wij zullen er alles aan doen om hen, ondanks alle maatregelen, gastvrij te ontvangen en hen een positieve beleving te bieden”, sluit Lusseveld enthousiast af.