Het Punt, achter de schermen zeker niet stil

Geplaatst op

“We staan te trappelen om onze bezoekers weer te mogen ontvangen”

VROOMSHOOP – Activiteitencentrum Het Punt gaat de vijfde week zonder bezoekers in dat een gevolg is van de maatregelen vanuit de overheid rondom het verschrikkelijke coronavirus. Niet alleen de voorstellingen en activiteiten in het theater, maar ook sportwedstrijden en evenementen, gymlessen, muzieklessen, de vieringen rondom 75-jaar bevrijding van Vroomshoop, zakelijke bijeenkomsten, activiteiten voor ouderen, alles ligt al vijf weken stil. Dit betekent echter niet dat de medewerkers van Het Punt niks aan het doen zijn. Zo zijn de medewerkers facilitair het gebouw aan het schoonhouden en is het bestuur (maar ook de administratie en communicatie medewerkers) nog ‘gewoon’ aan het werk. Af en toe vanuit Het Punt, zoals onlangs te zien was op een filmpje dat was gedeeld op de Facebook-pagina van Het Punt, maar veelal vanuit huis. 

Verplaatsen naar later
Waar het begon met het verplaatsen van de cabaretvoorstelling ‘’Breek’’ van de Bornse Nathalie Baartman en het aanpassen van de openingstijden, bleek dat twee dagen later Het Punt tijdelijk de deuren dicht moest doen vanwege de nieuwe verscherpte corona-maatregelen. “Na het persbericht op die bewuste zondag belde ik meteen met mijn collega Raymond. Je ziet het aankomen, maar toch kwam het besef dat wij vanaf dat moment tijdelijk de deuren helemaal moesten sluiten heel hard aan. Uiteraard hebben wij alle begrip voor de maatregelen want de gezondheid is het allerbelangrijkste, maar het doet wel pijn”, zo verwoordt Marion Lusseveld van Het Punt. Het Punt is een veelzijdige accommodatie, faciliterend voor heel veel verschillende gebruikers en partijen binnen en buiten de gemeente Twenterand. “Sporters, muzikanten, theaterbezoekers, ouderen, bezoekers van het Grand Café, leerlingen en bezoekers van onze huurders, we missen ze enorm”, aldus Lusseveld.

Achter de schermen
Waar normaal gesproken in maart, april en mei alles wordt klaargemaakt voor het nieuwe theaterseizoen, loopt dat nu even anders. De voorbereidingen worden getroffen, maar het uitrollen ervan is natuurlijk afhankelijk van alle maatregelen. De bereikbaarheid van Het Punt is tijdelijk even anders dan normaal omdat het gebouw niet geopend is, maar voor een goede bereikbaarheid wordt zeker gezorgd. “De telefoon is doorgeschakeld en wij kunnen mensen dus gewoon telefonisch te woord staan. Onze kantoormedewerkers werken vanuit huis. Daarnaast zijn onze medewerkers facilitair nog regelmatig in Het Punt te vinden voor onder andere onderhoud. Dus we zitten niet stil, maar toch is het natuurlijk anders dan wanneer dagelijks honderden bezoekers in Het Punt aanwezig zijn.” Lusseveld vertelt verder: “We volgen de richtlijnen vanuit de overheid op de voet, en zodra we onze deuren weer kunnen en mogen openen laten we dat natuurlijk direct weten via onze website en social media kanalen!”