Theatervoorstellingen voor jeugd online te bekijken!

Geplaatst op

Nu door alle corona-maatregelen de theaters gesloten zijn kunnen we geen voorstellingen zien. Of toch wel? Theater Sonnevanck en Stip brengen diverse voorstellingen naar je toe, zodat je toch nog een flinke dosis theater kunt zien! Er zijn voorstellingen voor diverse leeftijdscategorieën gepubliceerd. Theater Sonnevanck bedacht ook leuke opdrachten bij iedere voorstelling dus je kunt je er echt wel even mee vermaken! We wensen je veel kijkplezier toe!

Theater Sonnevanck | Wij gaan op berenjacht (4+)

Vijf zingende acteurs en een danser vertellen het spannende verhaal van een vader, zijn kinderen en hun hond die samen op berenjacht gaan. Met betoverende muziek, spel, beeld en beweging. Wij gaan op berenjacht is een voorstelling over moedig zijn, met zijn allen dwars door de modder en de sneeuwstorm sjouwen, over óvermoedig zijn en samen lekker bang zijn onder de dekens. Een muziektheaterversie van het geliefde prentenboek van Michael Rosen.

Klik op de link om te kijken: https://www.sonnevanck.nl/online/wijgaanopberenjacht-tv/

Theater Sonnevanck | Sneue gevallen (6+)

De laatste 2 weken van de tour van Sneue gevallen werden helaas gecanceld. Dat is natuurlijk ontzettend sneu… Gelukkig is de absurdistische en ontroerende komedie vanaf nu online te bekijken! Niet alleen de voorstelling staat online, ook het programmaboekje ‘Survival of the prikkels’ vind je op onze website. Train samen met je ouders, broertjes of zusjes je concentratie, rust en irritatievermogen met dit ‘oefenboek voor sneue gevallen’. Want eigenlijk zijn we nu allemaal wel een beetje sneue gevallen…

Klik op de link om te kijken: https://www.sonnevanck.nl/online/sneuegevallen-tv/ 

STIP Theaterproducties | Zus van Mozart (7+)

Een ode aan hen die niet worden opgemerkt. Stel je voor, het is 1759 en je heet Nannerl Mozart. Je bent amper acht jaar oud en speelt niet alleen briljant piano, maar net zo briljant viool. Iedereen vindt je een wonder. Maar dan blijkt je kleine broertje even muzikaal te zijn. Of nee, zelfs nog veel muzikaler. Wolfje en Nannerl reizen met hun vader door Europa en treden op voor koningen en hertoginnen. Ze zijn een onafscheidelijk duo, deze wonderkinderen die samen avonturen beleven. Tot Nannerl op een dag niet meer mee mag. Want een meisje hoort niet op te treden. En is haar broertje eigenlijk niet het enige echte wonderkind?

https://vimeo.com/401278998

Theater Sonnevanck | Zwijnenstal (8+)

Afgelopen najaar speelde Zwijnenstal in de theaters. Veel voorstellingen waren uitverkocht, dus misschien heb je het wel gemist? Of wil je de voorstelling graag nog een keer zien? Dat kan! Via de link hieronder kun je Zwijnenstal online bekijken. We hebben ook het ‘propagandaboekje’ dat bij de voorstelling hoort online gezet. In dit boekje vind je allemaal informatie over de voorstelling én leuke opdrachten die je samen met je ouders kunt doen. Weet jij bijvoorbeeld wat kipcriminatie is?

Klik op de link om te kijken: https://www.sonnevanck.nl/online/zwijnenstal-tv/