4 Meisjes brengen MOERSTAAL als enige echte Nederlandse vocalpopgroep

Geplaatst op

“Over communicatie in onze moerstaal, oertaal, gebarentaal, lichaamstaal, muzikale taal of juist bij gebrek aan taal…”

VROOMSHOOP – Met hun eerste theatervoorstelling TEGELTJESWIJSHEID veroverden de Meisjes met de Wijsjes het hart van de theaterbezoeker. In hun tweede voorstelling MOERSTAAL, zaterdag 21 maart in Het Punt, liggen de tegeltjes in scherven en proberen zij de stukken aan elkaar te lijmen. De woorden hebben een andere volgorde gekregen en de liedjes zijn nog brutaler. Wie denkt hun repertoire nu wel te kennen wordt enorm verrast. Deze enige echte Nederlandse vocalpopgroep is met haar unieke concept al bij velen in de smaak gevallen. Met ijzersterke zang en vaak hilarische scènes, bespeelden zij al verscheidene podia, festivals, huiskamers en bedrijfsfeesten.

Vierstemmige arrangementen
Met de veelgeprezen tegeljurkjes én de vierstemmige arrangementen van eigen hand speelden de Meisjes zich al snel in de kijker bij de Nederlandse theaters. Het gevolg? Twee succesvolle tournees met de eerste avondvullende theatervoorstelling: Tegeltjeswijsheid. Fardoe: “We zijn ooit begonnen met als opzet om op feesten en evenementen uniek en op maat gemaakt entertainment aan te bieden. De droom om ook het theater in te gaan met onze act was al uitgesproken, maar we hadden niet verwacht dat de gelegenheid zich zo snel zou voordoen.” Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot een volwaardig theatergezelschap dat nu haar nieuwe voorstelling MOERSTAAL op de planken zet.

Wat minder braaf
Tegeltjeswijsheid was volgens de Meisjes zelf de bravere versie van hoe zij op de planken willen staan. Met MOERSTAAL verruilen ze dit ‘brave’ imago voor iets dat meer eigen voelt. Stoerder, gedurfder, jonger en uitdagender. Wel zal opnieuw de virtuoze multi-instrumentalist Martijn Bos de Meisjes muzikaal begeleiden. Samen brengen ze een breed repertoire aan bekende Nederlandse nummers. Onder meer Marco Borsato, de 3Js, Boudewijn de Groot en Bløf zijn vertegenwoordigd, maar ook een vertaling van Good God van Anouk maakt haar opwachting. Het bekende Nederlandstalige oeuvre hebben de Meisjes dit keer aangevuld met eigen werk.

Windkracht 10
Geen storm of regenbui houdt deze Meisjes tegen; ze gaan met volle kracht vooruit. De tegeljurkjes gaan de kast in en de nieuwe kostuums, op maat gemaakt van gerecycled denim, hangen gestreken klaar. Er is keihard gewerkt, geld ingezameld, grenzen zijn opgezocht, de gêne voorbij, met MOERSTAAL als resultaat.

Het publiek over De Meisjes met de Wijsjes: Fantastische stemmen, spannend, pittig, fris en krachtig!

De Meisjes Met De Wijsjes
Datum: 21 maart 2020
Aanvang: 20:00 uur
Kaarten: € 17,50

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=jR6Z5jOnhhQ