Thijs Kemperink weet eindelijk wat hij wil, eerlijk zijn!

Geplaatst op

“Verwacht er niet teveel van. Valt het altijd mee…”

VROOMSHOOP – Een eerlijke prijs betalen, een eerlijke mening hebben en eerlijk zijn naar zichzelf en anderen. Kan je liefhebben, een relatie aangaan of de avond gezellig houden als je altijd eerlijk bent? Is liegen niet veel beter soms? Brengt dat je niet veel verder? In de try out van zijn voorstelling Eerlijk duurt het kortst!, zaterdag 11 januari aanstaande in Het Punt, neemt deze cabaretier uit Albergen je mee in zijn zoektocht naar wat nou beter is, de hele avond eerlijk zijn of een ode aan de leugen. Is liegen leuker of duurt eerlijkheid toch echt het langst?

Thijs. Een rasechte verhalenverteller, geboren en getogen Tukker. Hij maakte met zijn laatste programma ook naam in de rest van Nederland.  Met zijn authentieke persoonlijkheid en programma’s over alledaagse thema’s verpakt in grappen en verhalen weet hij stad voor stad, dorp voor dorp, te overtuigen. Kemperink stond al meerdere malen in Twenterand, zowel in Het Punt als Theater Turf, en is daar een graag geziene gast. Zijn (eerlijke) ervaring met de gemeente omschrijft hij als volgt: “Zoals heel Twente. Mensen die er naar een voorstelling komen hebben goede zin en willen een leuke avond uit. Laat ik daar zelf nou ook heel gek op zijn.”

Het idee voor zijn nieuwe voorstelling kreeg hij in de stad. Kemperink: “Ik kreeg een gesprekje met een man over eerlijkheid. Dat was het begin voor mij, om me te verdiepen in het feit dat iedereen altijd zegt dat ze eerlijk zijn, terwijl dát in de meeste gevallen al een leugen is.” Maar of deze Tukker zelf altijd eerlijk is? “Nee, zeer zeker niet. Wel vaak, maar dat ligt eraan tegen wie.” Toch is deze succesvolle cabaretier nog best bescheiden als hem gevraagd wordt wat bezoekers kunnen verwachten van Eerlijk duurt het kortst!. “Verwacht er niet teveel van, valt het altijd mee”, aldus Thijs. Missen moet je zijn voorstelling zeker niet. “Ik moet ook een hypotheek afbetalen, haha!,” sluit Kemperink af.

Thijs Kemperink | Eerlijk duurt het Kortst! TRY-OUT
Datum: 11 januari 2020
Aanvang: 20:00 uur
Kaarten: € 17,50