Punt voor Punt… met De Gestampte Meisjes

Geplaatst op

“We willen mannen weer even op een voetstuk zetten, maar lukt ons dat wel?”

VROOMSHOOP – Mannen hebben het niet makkelijk vandaag de dag. Vrouwen zijn sterk, onafhankelijk en vinden dat ze alles zelf moeten kunnen. En dan krijg je als man ook nog #metoo over je heen. Geen wonder dat je dan onzeker wordt. De Gestampte Meisjes willen daarvoor hun excuses aanbieden in hun voorstelling BALLEN 2.0, zaterdag 23 november aanstaande in Het Punt. Ze vinden dat mannen weer man mogen zijn. Al heeft elk Meisje een eigen idee van wat dat precies betekent. Creatieve duizendpoten Thenera, Ymke en Esmée willen mannen op een voetstuk zetten in BALLEN 2.0, maar of ze dat lukt?

Inge: Jullie hebben niet alle drie dezelfde achtergrond, hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
De Meisjes: Thenera en Ymke hebben elkaar leren kennen op de Dutch Academy of Performing Arts. Vanuit die opleiding heeft Thenera stage gelopen bij DOX en is Ymke na haar opleiding daar een jaartraject gaan volgen. In dat zelfde jaartraject zat ook Esmée. Na dit jaar bij DOX vielen we alle 3 in een gat en besloten we zelf iets te starten: De Gestampte Meisjes.

Inge: Zoals jullie zelf omschrijven zijn jullie gek op BALLEN. Hoe komt dat én hoe uit dat zich dat? 😛
De Meisjes: We vonden de verhouding tussen mannen en vrouwen zo interessant dat we er een langere voorstelling van gemaakt hebben. De eerste voorstelling heette BALLEN en nu BALLEN 2.0. Nog meer BALLEN dus. In onze voorstellingen komen ook vaak ballen terug in de vormgeving; Skippyballen, kerstballen en discoballen.

Inge: Jullie willen in BALLEN 2.0 (de reprise van jullie BALLEN-voorstelling) jullie excuses aan mannen aanbieden voor de doorgeslagen moderne vrouw. Vinden jullie jezelf ook doorgeslagen? En zo ja, hoe?
De Meisjes: Ymke en Esmée zijn eigenlijk het tegenovergestelde van een onafhankelijke, moderne vrouw. Esmée vind het juist fijn als er mannen voor haar kunnen zorgen en als een man wat beter kan dan haar dan laat ze dat hem graag doen. Ymke zorgt daarentegen graag voor haar vriend en heeft alles voor hem over. Daar tegenover staat Thenera, die graag onafhankelijk is en opkomt voor de moderne vrouw, maar wel sorry zegt tegen de mannen. Ze wil niet alleen achterblijven.

Inge: Hoe komen jullie erop om een voorstelling te maken waarin jullie een ode brengen aan de man van nu?
De Meisjes: We willen graag een ode brengen aan de man, omdat we het idee hebben dat ze zich achtergesteld voelen en niet meer weten hoe ze zich moeten opstellen tegenover de vrouw. Wat mag je als man nog doen en zeggen met de me too discussie achter de kiezen. We willen ze daarom weer even op een voetstuk zetten, maar lukt dat wel?

Inge: Wat kunnen bezoekers verwachten van jullie ode aan de man van nu? En moeten alle Twenterandse mannen nu tickets kopen om een hele avond opgehemeld te worden?
Iedereen moet tickets kopen! Het is voor de mannen, maar zeker ook voor de vrouwen een enorm herkenbare voorstelling, waar je lekker om kan lachen.

Inge: Jullie hebben een crowfundingsactie op touw gezet om een nieuwe voorstelling te ontwikkelen.  Waarom een crowdfunding?
Doordat we voor onze nieuwe voorstelling hebben gekozen voor een magic show komen er flink wat meer kosten bij kijken. We hebben ondertussen een achterban opgebouwd, die hebben aangeboden ons te steunen. Omdat we geen subsudie hebben mogen ontvangen voor onze nieuwe voorstelling F*KE IT, moesten we het van die achterban hebben.

Inge: F*KE IT is jullie nieuwste voorstelling. Is deze nóg gewaagder dan BALLEN 2.0?
Nee, juist niet. We zijn niet alleen gewaagde, grens overschrijdende meiden. We hebben meer in ons mars dan alleen dat. F*KE IT is een magic show, die dieper ingaat op de kwetsbaarheid van onszelf.

Inge: Wat maakt jullie voorstelling een échte Gestampte Meisjes?
Wij werken altijd met meerdere disciplines, waar dans en spel de boventoon voeren. Wij laten zien dat tragiek samen gaat met humor, daardoor gaat het schuren en dat is waar wij als De Gestampte Meisjes altijd naar op zoek zijn. Met F*KE IT komt daar nog een discipline bovenop; MAGIC. Maar bovenal zijn het humoristische voorstellingen met dans en harde beats opgevolgd door kwetsbare verhalen en altijd een onverwachte twist.

Inge: Hebben jullie al eerder opgetreden in Twente(rand)? Zijn jullie al eens eerder in Twenterand geweest?
Wij zijn met De Gestampte Meisjes al zeker vaker bij jullie in de buurt geweest. Altijd een feestje!

Inge: Omschrijf in één zin waarom mannen én vrouwen jullie voorstelling niet mogen missen.
Voor BALLEN 2.0 hebben we beide partijen, mannen én vrouwen hard nodig! En al het bovenstaande zou eigenlijk genoeg moeten zijn om jullie over de streep te trekken; Humor, sexyness, kwetsbaarheid, openhartigheid en een heerlijke fysieke cabaret voorstelling!

De Gestampte Meisjes | BALLEN 2.0
Datum: 23 november 2019
Aanvang: 20:15 uur
Kaarten: 17,50