Bestel hier je tickets voor Jochem Nooyen!
Bestel hier je tickets!

Mind-illusionist Jochem Nooyen brengt unieke, magische en wonderlijke voorstelling naar Het Punt

Geplaatst op

“We zijn allemaal te beïnvloeden en te sturen in ons gedrag. Daar maak ik gebruik van”

VROOMSHOOP – In de illusieshow Privacy verwondert brein-jongleur en acteur Jochem Nooyen je met miraculeuze begoochelingen. Hij leest je gedachten en achterhaalt schijnbaar moeiteloos wat je dacht te kunnen verbergen. Sinterklaas kent je verlangens, Facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten hebben eerder door dan jij dat je in verwachting bent. ‘Als je graag wilt dat iets geheim blijft, dan kun je maar beter helemaal geen gebruik maken van internet’, zei nota bene voormalig Google-CEO Eric Schmidt. Alles wat je online doet is te achterhalen, maar je gedachten zijn veilig. Toch? In zijn show, op zaterdag 12 oktober in Het Punt, zoekt mind-illusionist Jochem (onder andere bekend van het komische KRO/NCRV-programma Rundfunk) met humor en magie uit of dit klopt. Kan hij zijn eigen geheimen bewaren? Is privacy een illusie?

In 2009 deed hij mee aan De Nieuwe Uri Geller show op SBS6 en haalde er de halve finale. “Ondanks dat ik liever geen tweede Uri wilde worden was het heel bijzonder om hier aan mee te doen. Elke week een nieuwe act maken voor live televisie voor een enorm publiek was erg spannend. Immers is het er met illusie soms ook echt erop of eronder, en dat vergt stalen zenuwen”, vertelt Jochem Nooyen. Goochelen, acteren, mind magic, theatermaken, steltlopen, ballonvouwen, vuurspuwen, iets met een spijkerbed. Is er ook nog iets wat deze duizendpoot eigenlijk níet kan? “Eigenlijk alles met cijfers. En volgens mijn vriendin kan ik slecht liegen”, aldus Nooyen.

Gedachten kunnen lezen zoals de introtekst van zijn show zegt over Jochem, Inge Konuş van Het Punt is er erg benieuwd naar. Nooyen geeft haar een nieuwsgierig makend antwoord. “Ik ben natuurlijk vooral illusionist…niets is wat het lijkt. Misschien stuur ik gedrag van mensen en hun keuzes, waardoor het lijkt alsof ik gedachten kan lezen. Misschien kan ik het echt. Kom kijken en oordeel zelf zou ik zeggen,” zo vertelt de illusionist. Maar moet het publiek nu bang zijn dat hij van alles van ze gaat verklappen tijdens de voorstelling? “De voorstelling is ‘voor iedereen die niks te verbergen heeft’. Maar als je iets niet wilt delen dan ga ik daar respectvol mee om. Niks moet en je Privacy is erg belangrijk natuurlijk,” verduidelijkt Jochem Nooyen.

“Met Privacy als voorstelling ben ik nu bijna twee jaar bezig. En nog verander ik telkens scènes en acts om de show nog beter te krijgen”, zo verwoordt Nooyen. Hij omschrijft zijn voorstelling als: “Het is uniek, dit bestaat nog niet in Nederland. Theatraal, magisch, wonderlijk en heel persoonlijk…niet alleen voor mij ;-)”. En of hij zin heeft om naar Twenterand te komen? “In Twente is het altijd erg gezellig en gastvrij vind ik. Dus dat wordt het vast en zeker weer! Daarom vind ik het jammer dat het voor mij (Breda) toch een redelijk eind rijden is. Maar de technicus rijdt terug…Dus…”, sluit Nooyen af.