De Huiskamer van (Levend) Vroomshoop

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Stichting Levend Vroomshoop bestaat tien jaar en dat willen ze weten. Nog mooier, u kunt erbij zijn op vrijdag 18 oktober in theater Het Punt te Vroomshoop. Dat is ook in de week van ‘Toon je kunst’, een initiatief van de gemeente Twenterand en ZorgSaam Twenterand. U kunt dan elf mooie ‘Verhalen van Vroomshoop’ horen in de ‘Huiskamer van Vroomshoop’. Wat houdt dat in?

Let op. Vanaf begin oktober vindt u in elf winkels/etalages in Vroomshoop grote borden met daarop een lege regisseursstoel. Welke verteller daarop gaat plaatsnemen op 18 oktober is een verrassing. Liefst elf bekende (oud-)dorpsgenoten doen mee aan deze verhalensessie. De voorwerpen die aan de borden hangen verraden al iets van het onderwerp. De sport komt langs, maar ook religie, onderwijs, hobby, carnaval, schrijvers, veldwachters, gezondheidszorg, wonen aan het kanaal en het ‘snottergat’. Alle verhalen vormen uiteindelijk één vertelling, waarbij de vertellers van tevoren niet weten wat hun voorganger gaat vertellen.

Voor u als ‘huisgenoot’ begint het plezier al bij een zoek- en kijktocht langs de winkels. Wie weet raadt u dan al wie de vertellers zijn. In de tot huiskamer omgebouwde (u weet wel: bloemetje, kaarsje, koffie met wat lekkers, drankje) theaterzaal van Het Punt zullen we u graag ontvangen. Om tot een goede sfeer te komen is er af en toe een muziekje.

U weet het hè? In Het Punt om 19.30 uur op 18 oktober. We vragen geen entreeprijs, maar als u hebt genoten mag u een vrije gift achterlaten.