Cabaretiers Beuving, Kemperink en Manuel bundelen Twentse krachten in ‘Tukkerware Party’

Geplaatst op

“We hopen deze avond vooral een boel onzin te verkopen!”

VROOMSHOOP – Het product: Drie Twentse goden die graag ‘out of the bokse’ denken. Maar een Tukker giet nooit kapot, dus denk voor aanschaf goed na: ie zit er veur de rest van oew leven mee. Hoe meer personen er aanwezig zijn op de party, des te goedkoper is de Tukker te leveren. En wees erbij, want ze spelen deze voorstelling écht alleen maar in september op een handjevol locaties, waaronder Het Punt in Vroomshoop op zaterdag 21 september aanstaande. Na de party is er ruimte genoeg om Tukkers uit te proberen en te kijken of het een toevoeging kan zijn in uw huidige huishouden. Overal waar ‘tu’ voor staat is niet goed, behalve: Tukkerware!

Zo luidt het credo van dé drie Twentse cabaretiers André Manuel, Thijs Kemperink en Ernest Beuving. Maar hoe komen deze Tukkers nou op het idee om samen een trio te vormen? “Door wanhoop gedreven, onder het motto ‘Ellende verbroedert’”, zo antwoordt Beuving op die vraag. Maar of dit trio een garantie geeft voor een hilarische avond, is Thijs Kemperink kort. “Nee!”, besluit hij. Beuving vult aan: “Het is inderdaad een stukje risicospreiding voor de bezoeker”. Lekker ‘Tukkers’ zijn ze in ieder geval zeker, en dat is natuurlijk de belangrijkste basis voor deze hilarische avond.

Qua voorbereiding spannen de mannen zich allerminst in. Talloze Tupperware-party’s hebben ze dan ook niet afgelopen. “Ernest mocht mijn 50-pluskaart voor leden mee voor wat korting op de entree”, zo verwoordt André Manuel. Al zegt Ernest anders. “Nee dit is de eerste keer voor mij. Maar ik hoop tijdens onze Tukkerware Party een boel onzin te verkopen”. De heren verkopen tijdens de avond in Het Punt voornamelijk hun goddelijke lichamen, zij zijn immers het product. De brainstormsessies die ze wél als voorbereiding houden, beloven ook nog niet veel. “Als je op de terugweg in de auto zit dan denk je: Waar gaat dit over? Laat ik dit nog eens rustig nalezen. Maar gelukkig is er nooit iemand die wil notuleren”, zegt Beuving. “Tijdens de brainstormsessie spreken we eigenlijk alleen af wanneer de volgende brainstormsessie plaats moet vinden,” aldus Manuel.

Voor Thijs en Ernest is het niet nieuw, optreden in Het Punt. Ze hebben er immers al vaker op het podium gestaan. Manuel verwacht dat het mooier is dan Carré en omschrijft de voorstelling als ‘leuker dan in de kerk zitten’, maar de verwachtingen van Ernest liggen wat minder hoog. Hij speelde er vorig theaterseizoen met zijn ‘Bende van Beuving’ de voorstelling Klap van de Korenmolen, waar ook het Vriezenveense koor Update een belangrijke bijdrage aan leverde. “Een mooie avond gehad bij en met jullie in Het Punt! Maar ik verwacht nooit ergens iets van in Twente, dan kan het alleen maar meevallen”. De mannen zien u graag op de Tukkerware Party op zaterdag 21 september aanstaande in Het Punt!

Goeie Tukkers zijn geen motherf*ckers | Tukkerware Party
Datum: 21 september 2019
Aanvang: 20:00 uur
Prijs: 15,00

Bestel hier je tickets.

Inge Konus-Drost (Het Punt) sprak met André, Thijs en Ernest in een nieuwe Punt voor Punt… met Goeie Tukkers. Dit interview lees je hier.