Maandag 17 juni t/m donderdag 20 juni is Week van de Vluchteling in Twenterand

Geplaatst op

Het is bijna zover; op 20 juni is het Wereldvluchtelingdag. Wereldwijd is er dan aandacht voor het lot van vluchtelingen. VluchtelingenWerk Oost Nederland wil dit niet zomaar voorbij laten gaan en heeft de Week van de Vluchteling georganiseerd. Uiteraard niet alleen, maar samen met de actieve samenwerkingspartners Het Punt, Bibliotheken Twenterand, Multiculturele Maaltijd, Zorgsaam, Enoch Educatie en de gemeente Twenterand.

‘Ook in Twenterand wonen vluchtelingen. Deze nieuwe Twenteranders ontmoeten graag mensen die hier geboren en getogen zijn,’ vertelt teamleider Tamara Rada. ‘ In de week van de vluchteling zijn er op verschillende locaties in Twenterand allerlei activiteiten te doen, voor jong en oud, allemaal gratis! Bij die activiteiten staat elkaar ontmoeten centraal. ‘ Iedere Twenterander treft deze week een flyer in de bus met het hele programma.

Enkele highlights uit het programma:

  • Guity Mohebbi, auteur van het boek Allochtonia – Autochtonia, is uitgenodigd om een lezing te komen geven. Zij kwam jaren geleden als minderjarige vluchteling van Iran naar Nederland en kan als geen ander vertellen hoe het leven als vluchteling en nieuwkomer kan zijn. Hierin zal zij cultuurverschillen, maar ook stereotypering aanstippen.
  • Multiculturele Maaltijd, waar u op woensdag 19 juni kunt aanschuiven. Bij deze maaltijd neemt ieder een eigen gerecht mee, waardoor er een internationaal buffet tot stand komt.
  • Als afsluiting van de week vindt er op 20 juni een korte voorstelling ‘Zand tussen de tenen’ plaats, met aansluitend de voorlichting ‘Bekend maakt Bemind’. Deze avond wordt afgetrapt door de burgemeester.

Financieel is deze week mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Sociaal Domein Twenterand.