De Week van de Vluchteling in Het Punt!

Geplaatst op

Vluchtelingenwerk Twenterand verzorgt samen met diverse partners, waaronder Het Punt, activiteiten om De Week van de Vluchteling te vieren. Lezingen, een kijkje nemen bij taallessen, een multiculturele maaltijd waarbij alle bezoekers een gerecht uit hun cultuur meenemen en theatervoorstellingen maken onderdeel van het programma. 

Lezing Guity Mohebbi

Op dinsdag kunt u in de bibliotheek in Het Punt luisteren naar een lezing van de schrijfster Guity Mohebbi. Guity komt van oorsprong uit Iran en is 1984 naar Nederland gekomen. Ze is o.a. bekend van het boek Allochtonia – Autochtonia / twee werelden apart. In het boek ‘Allochtonia – Autochtonia / twee werelden apart’ komt aan het licht dat discriminatie een onderdeel is van het dagelijkse leven van jongeren. De mate waarin zij ermee te maken hebben en de aard van hun ervaring met multi-etnisch samenleven, spelen een rol in hun betrokkenheid bij het onderwerp. Jongeren lijken uit elkaar te groeien door uitsluiting in plaats van insluiting. Deze positie ten opzichte van de multiculturele samenleving wordt door bijna alle geïnterviewden ingenomen. Integreren betekent meer dan ooit: aanpassen aan de dominante Nederlandse cultuur. Er wordt niet gewerkt aan één gezamenlijkheid: Nederland ons thuis.

Locatie: Bibliotheek Twenterand in Het Punt
Wanneer: Dinsdag 18 juni
Tijdstip: 13:30 – 15:00 uur
Gratis | Aanmelden niet nodig

Multiculturele maaltijd

Iedereen is van harte welkom tijdens de multiculturele maaltijd in het Grand Café van Het Punt. Het gaat om samenzijn, gezelligheid, verschillende culturen leren kennen en lekker samen eten!
Hoe werkt het?
Als jij in je eentje naar de maaltijd gaat dan neem jij eten voor 1 persoon mee. Dit hoeft echt geen uitgebreide maaltijd zijn. Het leukste is wanneer dit iets is wat jij graag eet of wat uit jouw cultuur komt. Kom jij met 2 personen dan neem jij voor 2 personen eten mee. Al het meegebrachte eten wordt op een buffettafel gezet en door middel van bordjes wordt aangegeven of het bijvoorbeeld kip, varken, vegetarisch is. Tijdens het eten staan er kannen water op tafel en na het eten wordt er een kopje koffie/thee aangeboden.
Tijdens de maaltijd wordt u getrakteerd op live muziek van een culturele artiest.

Locatie: Grand Café Het Punt
Wanneer: Woensdag 19 juni
Tijdstip: 17:30 – 19:30 uur
Gratis | Aanmelden niet nodig | Inclusief water en één kop koffie/thee

Voorstelling ‘zand tussen de tenen’

Het programma bestaat uit een spannende, theatrale monoloog en aansluitend verteld een vluchteling zijn persoonlijke verhaal en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De monoloog beschrijft een willekeurige vlucht van een willekeurige vluchteling. Daarbij staat het mens-zijn centraal. Een spannende monoloog die vanuit een puur menselijke invalshoek beschrijft hoe het is om te vluchten voor je leven.

Locatie: Theater Het Punt
Wanneer: Donderdag 20 juni
Tijdstip: 19:00 – 21:00 uur
Gratis | Aanmelden noodzakelijk, beperkt aantal plaatsen | Inclusief 1 consumptie