Veertig Vroomshoopse muzikanten komen in actie voor World Servants

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Op zaterdagavond 6 april aanstaande schudt naar verwachting Het Punt aan de burgemeester Koetjestraat in Vroomshoop op z’n grondvesten. Liefst 40 lokale muzikanten komen in actie voor zeven plaatsgenoten, die komende zomer voor een bouwproject voor scholen naar Zambia gaan. Dat gebeurt in het kader van World Servants Vroomshoop, die twee jaar geleden als zodanig actief was in Guatemala en Bolivia. Een jamsessie voor dat doel was toen al bijzonder geslaagd met een bomvolle zaal. De organisatoren Jan Knapper en Arjan Kottier zien daar met alle muzikanten en verdere vrijwilligers uit naar de tweede jamsessie in successie.

Ook op 6 april wordt het weer een bijzonder aantrekkelijk avondvullend muzikaal programma. De jamsessie is bijzonder veelbelovend met nummers van onder meer Anouk, Adèle , CCR, Pink Floyd en AC/DC. De muzikanten hebben allen een rijk muzikaal verleden en verschillenden zijn ook nu nog actief.  Ze jonge en de al wat oudere rockers zijn afkomstig  uit de bands als 16 Down, CC-Revival, Not Fade Away, Erwin Nyhoff band, Dark Wizard, Assault en de Bullfrog Taste Express.  De oud-Vroomshoper Joost Visser is net als 2017 ook weer als drummer van de partij.

Het mooie van deze jamsessie is dat van tevoren niemand van de uitvoerenden weet met wie hij of zijn op welk moment op het podium staat. Dat zien de muzikanten pas backstage op een lijst op de avond van de jamsessie zelf.  Alle muzikanten doen op non-profit basis mee en ook Het Punt steunt het goede doel.

De jamsessie is een feest van herkenning. Dat niet alleen van  nummers, maar ook van de veertig muzikanten, die er op 6 april vol voor gaan en alle registers open trekken. Om 20.00 uur gaat de jamsessie in Het Punt van start. De entree bedraagt slechts 7,50 euro en de opbrengst gaat uiteraard in z’n geheel naar World Servants.