Dubbelconcert in Het Punt te Vroomshoop

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Zondagmiddag 7 april zullen het SBO (Symfonisch Blaasorkest Overijssel) onder leiding van Wim Booij en De Harmonie Vroomshoop onder leiding van Gertjan Lenderink een gezamenlijk concert verzorgen in theater Het Punt te Vroomshoop. Het SBO is de initiatiefnemer van dit concert en heeft De Harmonie daarvoor uitgenodigd om er samen iets moois van te maken.

Beide orkesten hebben gekozen voor een gevarieerd programma dat in totaal zo’n anderhalf uur in beslag neemt. Een mooi moment om eens goed te kunnen horen (en zien) wat het verschil is tussen een fanfare- en een harmonieorkest. Het SBO speelt in een symfonische harmoniebezetting, met een belangrijk aandeel voor de hout-instrumenten en De Harmonie Vroomshoop speelt, hoewel de naam anders doet vermoeden, in een fanfarebezetting, waar de hoofdrol is weggelegd voor de koperinstrumenten.

Nog een groot verschil tussen beide orkesten is de leeftijd. In dit geval niet van de leden maar voor wat betreft de oprichtingsdatum. De Harmonie is opgericht in 1942 terwijl het SBO gestart is in 2014, waardoor het eerste lustrum een feit is. Het dubbelconcert begint om 15.00 uur en de toegang is geheel gratis. Wel is er de mogelijkheid om bij de uitgang een vrije gift te doneren om de kosten enigszins te drukken. Na afloop is er de mogelijkheid om samen met alle musici nog even gezellig na te borrelen in het Grand Café van Het Punt. Beide orkesten nodigen u van harte uit.