Palmpasenoptocht keert terug in Vroomshoop, maar dan op vrijdag

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Na een jaar overgeslagen te hebben, keert op vrijdag 12 april de Palmpasenoptocht terug in Vroomshoop. De Palmpasenoptocht was jarenlang een traditie in het kanaaldorp, maar de belangstelling onder kinderen en ouders nam tijdens de laatste edities behoorlijk af. Eerder werd de Palmpasenoptocht gehouden op een zaterdag, maar nu kiest de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop voor de vrijdag.

“Veel kinderen en ouders hebben allerlei verplichtingen op de zaterdag, denk aan activiteiten bij sportclubs. We hopen dat de verplaatsing naar de vrijdagavond leidt tot meer belangstelling en deelname voor de tocht, zodat we deze mooie traditie in stand kunnen houden voor met name de kinderen”, zegt voorzitter Lute Gombert namens Oranjevereniging Vroomshoop.

De Palmpasenoptocht in Vroomshoop begint op vrijdag 12 april om 19.00 uur vanaf activiteitencentrum Het Punt. Alle kinderen (en ouders) zijn welkom om mee te lopen. Daarbij moeten ze wel zelf zorgen voor een ‘haantje op een stokkie’. Na afloop krijgen alle kinderen een lekkere attentie mee naar huis. Ook de malletband en majorettes van Muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop lopen mee. De Palmpasenoptocht in Vroomshoop start en eindigt bij Het Punt.