Expositie van fotografen 4-InFocus te bewonderen in Het Punt

Geplaatst op

“Wij zijn erg benieuwd naar de reacties van het publiek”

VROOMSHOOP – Vanaf vandaag presenteert Het Punt in Vroomshoop een foto-expositie van 4-InFocus. In deze expositie etaleren de heren Bert Broekhuis, Herman Pierik, Bert Rutgers en Hendri Schonewille een kleine selectie van hun prachtige foto’s. Vier heren, allen uit Vroomshoop en allen met dezelfde hobby: fotografie! Ieder op zijn eigen wijze. Maar wel om van elkaar te leren en om nieuwe dingen uit te proberen. Fotografie is een hobby. De één wordt professional, de ander maakt mooie foto’s voor zijn plezier. De komende tijd zijn de prachtige werken door het gehele pand te bewonderen.

Als ‘amateurfotograaf’ kun je tegenwoordig veel leren via allerlei media. Fotografie heeft dan ook een enorme vlucht genomen in populariteit. “Maar niets is leuker om dit gewoon met ons vieren te doen. Wij streven ernaar om geregeld een fotoshoot te plannen. Dat kan en mag van alles zijn. Het liefst iets waarbij wij onze comfortzone moeten verlaten. Op deze manier blijft het spannend, uitdagend, leerzaam en verrassend”, zo verwoordt Hendri Schonewille, persoonlijk begeleider/coach van beroep voor mensen met een achterstand op de reguliere arbeidsmarkt. Herman Pierik is, naast directeur van zijn bedrijf in de audiovisuele installatiemarkt en fotograaf, ook technicus in het theater van Het Punt. Zijn foto’s die hij van voorstellingen maakte hangen in de gang naar het theater. Hij geeft aan dat, de anderen beamen dit, fotografie voor hem een uitlaatklep is. “Fotografie geeft rust en ontspanning, vooral naast mijn drukke werkzaamheden,” aldus Pierik.

Bezoekers kunnen een grote variatie van fotografie aantreffen in Het Punt. “Je zult vooral onze ‘kijk op de wereld’ kunnen zien, die voor een ieder van ons heel verschillend is”, vertelt Bert Broekhuis, in het dagelijks leven plaatsvervangend ploegleider. Broekhuis is sinds kort een van de vaste fotografen bij Poppodium Metropool.  “Een aansprekende foto voor ons niet technisch perfect hoeft te zijn, maar hij moet de kijker wel aanspreken en trachten de aandacht een paar seconden vast te laten houden.” En waarom de heren nu hun foto’s in Het Punt exposeren? Daarover is Bert Rutgers, al ruim tien jaar bezig met fotografie duidelijk. “Het is een prachtig gebeuren in hartje Vroomshoop waar ik al menigmaal in het theater heb mogen fotograferen. Qua fotografie probeer ik, net zoals een schilder, met mijn stijl iets neer te zetten waarvan je meteen ziet dat ik de foto gemaakt heb. Dat is nu, samen met mijn collega-fotografen, te zien. En wat is er nou mooier dan exposeren in je eigen dorp!”