Zwolse zangtoppers la CliQue brengen ode aan Nederlandse muziekmannen

Geplaatst op

“Zij schreven de juweeltjes voor ons op, wij brengen ze nu aan u terug”

VROOMSHOOP – Vijf Zwolse dames. Ieder met een eigen sound. Maar samen vormen ze één geweldige stem. Een stem die deze dames vol power inzetten, op liedjes van Ramses tot Typhoon. Herkenbare liedjes, omlijst door theatrale anekdotes: zaterdag 30 maart aanstaande is het podium voor la CliQue. Het Punt zorgt deze avond voor extra feest met een glaasje bubbels en lekkere ‘CliQuejes’ uit de keuken van Het Punt! Kortom, een avondvullend muzikaal en culinair programma.

In één avond langs de mooiste Nederlandstalige liedjes. Maar waarom brengen de vrouwen een ode aan de Nederlandse muziekmannen? “Daar moet je natuurlijk voor komen kijken”, verwoordt Lotte Laan van la Clique. “Wij vinden dat de Nederlandse muziek zo ontzettend veel goede nummers heeft, en dan voornamelijk van mannen. Zij brengen het zo puur en rauw, zonder opsmuk. Dat vinden we inspirerend en willen we graag op onze manier vertolken. We hopen, juist door het met onze stemmen te laten horen, een nieuw geluid te geven”. Naast Lotte bestaat de meidengroep uit Carmen Hovestad, Mayke Kraaijvanger, Yuna Linde en Lisi de Schepper. Hun liefde voor zingen, muziek en theater bracht hen bij elkaar. Muzikaal wordt la CliQue begeleidt door pianist Sander Simonse.

Naast zangeres zijn er ook aantal dames theatermaker. Voorstellingen maken ze dus zelf. “Deze voorstelling hebben we in twee jaar gemaakt. Het was een lang proces met heel veel afwegen en overleggen over welke nummers wel en niet. We repeteerden vaak 1 keer per week of bijvoorbeeld een hele zaterdag. Die zaterdagen waren heerlijk, maar het was ook best een lang proces. Zo kwam er van alles tussendoor (zelfs een zwangerschap). Inmiddels hoeven we niet meer te repeteren, deze show zit nu van A tot Z ingebakken”, aldus Laan.

La CliQue wil het gevoel van de prachtige juweeltjes, ooit opgeschreven door de Nederlandse muziekmannen, overbrengen met hun eigen twist. “Het grootste compliment dat we krijgen na een show is: Ik kende het nummer natuurlijk wel, maar ik ben helemaal opnieuw geraakt door jullie uitvoering. Of: Hoe heette dat ene nummer na de pauze ook alweer? Dat ga ik thuis weer draaien”, sluit Lotte enthousiast af.