Pokeren bij Het Punt, het kan weer!

Geplaatst op

Sinds 2016 organiseert activiteitencentrum Het Punt het pokerkampioenschap van Vroomshoop. Vind je het leuk om te pokeren? Of heb je weinig ervaring met poker maar wil je het wel beter leren spelen? Doe dan mee met het Pokerkampioenschap van Vroomshoop.

In samenwerking met het Open Nederlands Kampioenschap Poker organiseren wij dit leuke kampioenschap. Iedereen die 18 jaar of ouder is kan deelnemen aan dit laagdrempelige en recreatief toernooi. De zaal waar wordt gespeeld wordt omgetoverd tot een ware pokerroom met professionele pokertafels. Weet jij je te kronen tot de nieuwe pokerkampioen van Vroomshoop en je te plaatsen voor de landelijke finale?

Kun je nog niet pokeren maar wil je het wel graag leren?
Poker is een spel wat je in slechts 10 minuten kan leren. Het lijkt erg veel op Yahtzee. Je krijgt namelijk 2 kaarten in de hand en die moet je combineren met 5 kaarten op tafel. Je kiest daarbij een combinatie van de 5 beste kaarten uit. Lees hier alle poker regels.

Word jij de nieuwe pokerkampioen van Vroomshoop?
Het pokerkampioenschap van Vroomshoop wordt sinds 2016 georganiseerd bij activiteitencentrum Het Punt. Tijdens dit toernooi wordt de Texas Holdem poker variant gespeeld, deze vorm van poker wordt wereldwijd het meest gespeeld en is de gemakkelijkste vorm om te leren.

Je kan bij het pokerkampioenschap van Vroomshoop drie verschillende prijzen winnen. Als je bij de beste 10% eindigt win je een wildcard. Een wildcard is een halve- halve finale ticket. Wanneer je bij een ander poker kampioenschap in de buurt ook een wildcard weet te winnen, heb je 2 wildcards. 2 wildcards staan gelijk aan één halve finale plek.

Indien je bij de beste 5% eindigt krijg je direct een plek in de halve finales. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar je kan ook een directe plek in de finale bemachtigen. Dan moet je het toernooi winnen. Indien er meer dan 80 deelnemers zijn, zal ook de nummer 2 zich direct kwalificeren voor de landelijke finale.

Een betere pokerspeler worden
Er zijn veel manieren om een betere pokerspeler te worden. Je kunt bijvoorbeeld boeken gaan lezen die over poker gaan, filmpjes bekijken op YouTube, of kijken hoe professionele pokeraars pokeren. Er zijn heel veel pokerspelers die hun online pokersessies streamen op Twitch. Je kunt dan (bijna) live meekijken en vragen stellen over strategieën en tactieken. Ken je Lex Veldhuis al? Dit is een Nederlandse pokerspeler die regelmatig streamt op Twitch, zeker een aanrader om Lex Veldhuis eens even te volgen via zijn online streams. Een andere manier om beter te worden in poker is het bespreken van handen met andere pokerspelers. Als je dit veel doet leer je steeds beter wat slimme tactieken zijn en waar je op moet letten tijdens het spelen van een hand.

Online oefenen
Online poker is de perfecte manier om te oefenen voor het Pokerkampioenschap van Vroomshoop in Het Punt. Er zijn verschillende poker websites waar je op kunt oefenen. Op deze websites speel je tegen andere mensen op je telefoon of computer. Het is vaak al gratis om op deze websites te spelen, wat het oefenen natuurlijk nog leuker en aantrekkelijker maakt.

Pokerkampioen Vroomshoop
In 2018 was het de Vroomshoopse Timo van der Plas die de titel in Vroomshoop wist te houden. Hij was na ongeveer 6 uur pokeren de ‘Pokerkampioen van Vroomshoop’. Tijdens deze gezellige avond was er een gezonde concurrentiestrijd tussen alle pokeraars die deelnamen aan dit pokerkampioenschap. Denk jij dat je de nieuwe pokerkampioen kunt worden van Vroomshoop? Speel dan mee met het Pokerkampioenschap in Het Punt.