Bende van Beuving in Theater Het Punt met Twenterands vocalgroup Update

Geplaatst op

“Mensen laten beleven hoe gek het is, om het niet te zijn!”

VROOMSHOOP – Tijdens het verjaardagsweekend van Het Punt (4-jarig bestaan) komt cabaretier, muzikant én imitator Ernest Beuving met zijn ‘bende’ naar het theater van Het Punt. Met zijn voorstelling ‘Klap van de korenmolen’ laat hij mensen beleven hoe gek het is, om het niet te zijn. Tijdens de voorstelling op zaterdag 9 maart aanstaande krijgt hij muzikale ondersteuning van zijn band én de Vriezenveense vocalgroup Update. Dit enthousiaste popkoor uit Twenterand en omstreken staat met 30 zangers en zangeressen met veel plezier op de planken. Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages, spontaniteit en geen geposeer.

Wie Ernest Beuving zegt, zegt vaak ook ‘Prins Bernhard’. Eén van de typetjes die onlosmakelijk aan hem is verbonden. “Ik hoef er geen moeite voor te doen. Ook qua uiterlijk niet. Imiteren doe ik graag, waarbij ik wel een reden leidend naar humor moet hebben om iemand na te doen,” zo verwoordt Beuving. Het oefenen van stemmen, en de daarbij behorende gekke koppen, doet hij veelal als hij auto rijd.  “Die gekke koppen schrikken medeweggebruikers nogal af, waardoor ik regelmatig staande word gehouden. Maar als je dan je raam opendoet en hen te woord staat als de meest depressieve variant van Maarten van Rossum, dan wordt jouw zaak al gauw geseponeerd”.

Ernest won in 1993, als cabaretier uit het Oosten, samen met Marcellino Bogers de jury- en de publieksprijs op het Camerettenfestival in Rotterdam als het duo: ‘Ernesto & Marcellino’. Samen speelden ze 8 shows in het theater, waarvan ze de laatste 5 speelden met Wilfried Finkers (de broer van). Beuving schreef hiervoor de meeste teksten en muziek. De Telegraaf noemde hen ooit ‘Het beste bewaarde theatergeheim van Nederland’. “Ik ben een oosterling en verder heb ik geen idee wie ik ben, daar probeer ik op het podium achter te komen. Ik had nooit verwacht dat het mijn werk zou worden,” aldus Ernest Beuving. Op dit moment speelt hij ‘Bende van Beuving’ (cabaret en muziek met eigen band en plaatselijke koren), en ‘Goeie Tukkers zijn geen Motherfuckers’ met Thijs Kemperink en André Manuel. Maar ook ‘So long Cohen’, een muzikale en theatrale ode aan Leonard Cohen, met uiteraard ook veel humor.

“Omdat het mijn eerste optreden is in Het Punt krijgen de mensen in Twenterand iets te zien, wat ze nog nooit hebben gezien! Ik doe natuurlijk een Prins Bernhard, maar ook een Mick Jagger met ADHD, een borderline dansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones, ‘Spuiten en Slikken’ en nog veel meer…”. Beuving omschrijft ‘Klap van de Korenmolen’ ook wel als spoedcursus ‘geluk’. En of alle bezoekers straks vol geluk de zaal uitlopen? “Zeker weten! Ze zijn niet meer depressief te krijgen na zo’n avond!”, besluit Beuving. Het Punt sluit de avond daarnaast met een dosis ‘extra geluk’ af en trakteert bezoekers van ‘De Bende van Beuving’ voor het verjaardagsweekend eenmalig op een drankje in het gezellige Grand Café.

Bende van Beuving | Klap van de korenmolen
Datum: zaterdag 9 maart 2019
Locatie: Theater Het Punt
Aanvang: 20:00 uur
Kaarten: € 15,00 (per reservering, dus niet per ticket, berekenen wij € 2,50 servicekosten)