Vechtersbaas Lisanne Spaander brengt ontroering met ‘Kijk naar mij’

Geplaatst op

“Theatervoorstelling met een lach of met een traan, alles zit erin”

VROOMSHOOP – Een jonge meid van 16 krijgt te horen dat ze kanker heeft. Een Ewing Sarcoom om precies te zijn, een vorm van botkanker. Het overkwam Lisanne Spaander in 2014. Haar wereld stond stil. Lisanne is vanaf dat moment liedjes gaan schrijven én zingen, om mensen te laten zien hoe het is om ziek te zijn, maar ook om alles voor zichzelf een plekje te kunnen geven. Ze zong eerder met Marco Borsato, is te zien in diverse televisieprogramma’s en stond voor de lens van Vriezenveens topfotograaf Stefan Schipper. Zaterdag 26 januari aanstaande zal Lisanne haar derde theatershow opvoeren. Deze keer in Het Punt in Vroomshoop. Een avondvullende muzikale voorstelling, met een lach en misschien ook een traan.

Een traan laten bij zo’n indrukwekkende voorstelling is misschien te verwachten, maar Lisanne Spaander zorgt juist ook voor een flinke dosis positiviteit. Zo is ze haar ziekteperiode immers ook ingestoken. “Door heel veel zelf te doen, bijvoorbeeld met gezonde voeding bezig te zijn, heb ik mijn focus verlegd van ziek zijn naar beter worden door zelf ook dingen te doen die dat versterken. Ook om te weten dat er in Amerika een studie loopt naar Ewing Sarcoom die tot nu toe positieve resultaten geeft. Het schrijven van nummers heeft me door moeilijke periodes heen gesleept. Om het van me af te schrijven”, zo verwoordt Spaander. De sterke jonge vrouw vertelt enthousiast hoe goed het met haar gaat nu. “Ik heb een waanzinnig goede uitslag gehad van de scan en ik kan er weer vier maanden tegenaan tot de volgende. Volgende week start ik met hyperbare zuurstoftherapie om te proberen of de breuk in mijn bekken kan helen en ik zonder krukken door het leven kan gaan”.

De activiteitencoördinator van KWF Twenterand, Harry Reekers, kent Lisanne Spaander en haar familie persoonlijk, wilde de show van Lisanne heel graag naar Vroomshoop halen, en dat lukte. Spaander is dus geen onbekende in Twenterand. Haar moeder (tevens haar manager), heeft er veel vrienden. En ook stond ze voor de camera van fotograaf Stefan Schipper. “Stefan heeft me gefotografeerd toen ik kaal was en Vechtersbaas heb gemaakt. Ik ga voor de show in Het Punt dan ook graag weer naar hem toe voor een nieuwe, mooie foto”, aldus Spaander. In haar voorstelling ‘Kijk naar mij’ zingt Lisanne met haar band, en vertelt ze haar nummers aan elkaar met persoonlijke verhalen en anekdotes. “Wil je een intieme avond met een lach en een traan en een boodschap die je meeneemt naar huis, kom dan naar mijn show: Kijk naar mij”.