In één theateravond langs het hele repertoire van Dire Straits & Mark Knopfler

Geplaatst op

“Muziek met alle respect voor het origineel”

VROOMSHOOP – Op zaterdag 19 januari kunnen bezoekers van Het Punt volop herinneringen ophalen aan de tijd van Dire Straits en Mark Knopfler. Die band, opgericht in 1977, had bij de lancering van hun eerste album al direct enorme successen en bleef die behouden tot het laatste concert in ’95. Edgar Janssen, zanger en gitarist, besloot dan ook in 2014 om dIRE sTRAITS by BOOM, like that! op te richten Met die tributeband treden ze op door heel Nederland, maar ook bij onze buurlanden Duitsland en België zijn ze graag geziene artiesten. Niet gek dus dat de muziek van zoveel jaren geleden nog steeds een succes is!
Wie kent ze niet? De nummers ‘Sultans of Swing’, ‘Brothers in arms’ en ‘Money for Nothing’, maar ook de karakteristieke stem en het gitaarspel van Mark Knopfler. “Het repertoire van Dire Straits is heel gevarieerd en heeft vele invloeden en stijlen: stevige rock, ballads, country, folk, jazzy maar ook symfonische rock enzovoorts”, vertelt Edgar Janssen, leadzanger én gitarist van BOOM, like that! ” Janssen is groot fan van de britse rockband. “Het nummer ‘Sultans of Swing’ en het album ‘Love over Gold’ waren voor mij de triggers om gitaar te gaan spelen. Ik liep al langer met het idee om muziek van Dire Straits en Knopfler te spelen, maar vond het altijd te hoog gegrepen. Het karakteristieke gitaarspel van Knopfler (finger picking) vereist een andere techniek en is moeilijk te evenaren. Daarnaast had ik nog nooit gezongen”. Maar gelukkig durfde hij het in 2014 aan en richtte BOOM, like that! op met, toen nog vier bandleden.
BOOM, like that!, naar het nummer van Knopfler, refereert aan het moment dat de band plotseling uit het niets is ontstaan. “Wij leggen als band de nadruk op muziek maken met alle respect voor het origineel. We treden dus niet op met pruiken en zweetbandjes om er precies zoals de Dire Straits van de jaren tachtig uit te zien. We benaderen zoveel mogelijk de herkenbare studioversies met oor voor detail en met zoveel mogelijk oorspronkelijke en authentieke instrumenten.” aldus Janssen. “Het wordt een avond waar alle facetten van de band aan bod komen. De muziek van het prille begin van Dire Straits tot aan het latere solowerk van Mark Knopfler.”
“We doen voornamelijk theatershows in Nederland en heel af en toe bij onze buren. We hebben (nog) niet echt de ambitie om de verder weg te gaan. Iedereen heeft, naast BOOM, like that!, een gezin en een (fulltime) job, dus dat wordt wat lastig”, zo verwoordt de leadzanger en gitarist. Spelen doen ze het liefst in een theater omdat de bezoekers daar ook echt voor de muziek komen. Dat merkt de band vooral aan het aandachtig luisteren van bezoekers bij rustige nummers, je zou een spreekwoordelijke speld kunnen horen vallen. “Ik ga geen oordeel geven over mijn eigen band, maar in alle theaters waar we komen zijn bezoekers enthousiast. Zelfs de echte Dire Straits-kenners die vooraf wat sceptisch zijn ten opzichte van tributebands”, sluit Edgar Janssen af.

BOOM, like that!
Datum: 19 januari 2019
Aanvang: 20:00 uur
Kaarten: € 19,50 (wij bereken € 2,50 servicekosten per reservering, dus niet per ticket)

Inge sprak met Edgar Janssen, leadzanger en gitarist van BOOM, like that! in een nieuwe Vraag en antwoord met… Edgar Janssen van BOOM, like that! Lees het hier!