15e en 16e voorstelling van De Winterkraaien in Het Punt te Vroomshoop

Geplaatst op

De animo voor de theatervoorstelling De Winterkraaien blijft groot. Al 14 keer werd deze theaterproductie de afgelopen twee jaar opgevoerd en al 5000 mensen bezochten de voorstelling. En opnieuw hebben zo’n 300 mensen belangstelling getoond. De stichting Levend Vroomshoop heeft daarom besloten weer twee voorstellingen te organiseren en wel op donderdag en vrijdag 7 en 8 maart 2019, in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop.

Toen vertelster Thea Kroese in 2015 bij musicus Gezinus Veldman aanklopte om het verhaal van de zeven winterkraaien om te zetten in een theaterproductie, had ze niet kunnen voorzien dat de voorstelling zo’n groot succes zou worden. De melancholieke filmbeelden, de prachtige composities en het pianospel van Gezinus Veldman, de indringende vertellingen van Thea Kroese, de sonore en massieve stemmen van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop, met zang van bariton Nanco de Vries en de trompetklanken van Geerhard Abma, zorgen ervoor dat de bezoekers anderhalf uur lang ademloos de voorstelling ondergaan.

De theatervoorstellingen zijn gebaseerd op het bekende boek van Aar van de Werfhorst waarin het leven en de dood van zeven veenarbeiders beschreven wordt, in het immense veengebied in onze contreien, tussen Sibculo en de Lemelerberg. Winterkraaien werden ze ook genoemd, omdat hun gestalten, voor en achter een stobbe meetorsend, in de schemer huiswaarts kerend, leken op de zwarte vogels. Een waargebeurde geschiedenis uit onze eigen streek wordt weer tot leven gebracht. Is het een musical, een concert, een film of een verhalenavond? Nee en ja, het is het allemaal.

Belangstellenden kunnen mailen naar info@levendvroomshoop.nl of bellen naar secretaris Klaas Dragt, telefoon 0546-642191. De entreeprijs bedraagt € 18,50 incl. een fraai programmaboekje van liefst 24 pagina’s. Donderdag 7 maart biedt de meeste mogelijkheden.

Foto: n.a.v. schilderij Gerrit Gerrits.