Vraag en antwoord met… The Beggars’ Clan!

Geplaatst op

Nog geen Irish-fan? Loop dan nu het risico er één te worden!

VROOMSHOOP – The Beggars’ Clan timmert alweer 5 jaar serieus aan de weg. Ierse traditionele Folkmuziek die de bandleden op geheel eigen wijze ten gehore brengen. Zij nemen verschillende Ierse thema’s onder de loep, met geruchtmakende weetjes en feiten. The Beggars’ Clan haakt aan met Ierse songs. Ballades waarin de Ierse geschiedenis met de eeuwenlange Engelse overheersing in Ierland, de hongersnood, drank en liefde worden bezongen. In deze show vol met humor, geschiedenis en sing-a- longs nemen wij het publiek mee naar het oude en lonken soms naar het huidige Ierland. Wij zijn er klaar voor! U ook? Inge (Het Punt) vroeg The Beggars’ over Ierland, hun muziek en hun theatervoorstelling.

Inge: Waar kunnen mensen jullie van kennen?
The Beggars’: Grotendeels komen we uit Vriezenveen, daar kunnen de mensen ons van kennen. We hebben in verschillende bands ook in Vroomshoop gespeeld. Onder andere met Dragonfly, LT and the Winedunk Patrolmen en uiteraard ook met The Beggars’ Clan.

Inge: Hebben jullie al eerder opgetreden in het theater van Het Punt?
The Beggars’: We hebben in 2016 ook in Het Punt gespeeld met onze eerste theatershow. Dat was echt gaaf. Jullie hebben de boel goed voor elkaar daar. Fijne mensen bij het licht en geluid en met ongeveer 150 bezoekers een topavond. We hopen dat heel Twenterand komt kijken in dit prachtige theater!

Inge: Moet je echt die hard Ierland-fan zijn voor jullie theatershow?
The Beggars’: Nee, je hoeft echt geen die hard fan te zijn om onze theatershow leuk te vinden. De kans dat je dat na het bezoeken van de show wel wordt is een serieus risico haha!

Inge: Hoe kwamen jullie bij de samenwerking met Henri Goossen?
The Beggars’: Henri kennen we uiteraard van whiskyproeverijen, waarin hij uitgebreid vertelt over van alles en nog wat. Hij is een entertainer pur sang en kan de zaal laten bulderen van het lachen.

Inge: Wat kunnen bezoekers verwachten van jullie show?
The Beggars’: Tijdens onze theatervoorstelling zal het niet alleen lachen worden. De geschiedenis van Ierland is immers vol met ellende en tragedie. Heel verwonderlijk is het dan toch dat het hele vrolijke en aardige mensen zijn, die Ieren. De nummers klinken vrolijk maar de teksten gaan soms over de grootste ellende. Dat maakt het dragelijk denken we.

Inge: Wat is (kort en bondig) dé motivatie om jullie theatervoorstelling te bezoeken?
The Beggars’: Het is een compleet avondje uit. Op waarheid gebaseerde verhalen over de geschiedenis van Ierland met daarbij prachtige muziek en zang. De dans laten wij achterwege, dat mogen de bezoekers doen 😉.

Inge: Klopt het beeld dat Ieren zich continu bezatten met whisky?
The Beggars’: Ierse whiskey is met een -e-. Schotse whisky is zonder -e-. De kans dat Ieren zich elke dag bezatten met Schotse whisky achten we klein :-).

Inge: Ik heb dus weer iets geleerd over Whisky en Whiskey, dank daarvoor 😉. Drinken jullie veel whisky? Wat is jullie favoriete whiskymerk?
The Beggars’: Niet iedereen in de band drinkt whisky, wel bier. Veel? Niet veel, wel genoeg! Zelf drink ik bijna elke dag wel een whisky. Mijn favoriete merken zijn Ardbeg en Talisker en ik heb nog geen whisky gevonden die ik niet lust!

Inge: Welke band hebben jullie met Ierland? En spelen jullie als Ierse Folkmuziek band ook wel eens in Ierland?
The Beggars’: Welke band hebben we met Ierland? Allereerst geeft het land ons prachtige muziek, heerlijke dranken en een wonderschone natuur. Je kunt in geen wereldstad komen of er is wel een Irish pub. Dat is niet voor niets natuurlijk. Mensen zijn op zoek naar gezelligheid en warmte. Stel je voor dat je een hele dag buiten aan het werk bent geweest. Tegen de avond ga je nog even naar de lokale pub. Je komt binnen in een, door hout gestookte kachel, warme ruimte. Pratende en lachende mensen verwelkomen je. De barkeeper zet je favoriete biertje, waarschijnlijk een donkere Guinness, al klaar voor je. Vanuit de hoek hoor je viool, banjo en accordeonmuziek en mensen zingen zachtjes de melodie mee……wat mis je dan nog? Januari 2019 gaan we naar Belfast met de band om daar te spelen in de local pubs. Geen grote optredens, gewoon tussen de mensen in een hele bijzondere stad. Dus ja, dat gaan we doen!