Succesvol Top2000-concert met Creebles krijgt vervolg

Geplaatst op

Band maakt zich wederom gereed voor geweldige Top2000-avond

VROOMSHOOP – Op zaterdag 24 november aanstaande staat band Creebles wederom op Het Punt podium voor een rockende Top2000-avond. Van kleine akoestische ballads tot grootse rocknummers met vette gitaarsolo’s, alles komt voorbij tijdens dit onvergetelijke concert. Een goede dosis Rock&Roll, dat is wat van Creebles verwacht mag worden. In een paar maanden tijd repeteert de band een aantal keren per week. Veel nummers zitten doorgaans immers niet in hun repertoire. Een kopie van vorig jaar zal het in ieder geval niet worden, de band is al druk bezig met het creëren van een nieuwe setlist. Zangeres Karlien: “We willen graag vernieuwend blijven”.

Creebles tijdens het Top2000-concert dat de band in 2017 gaf in Het Punt.

Bert Rutgers

De zangeres begint enthousiast te vertellen over het eerste Top2000-concert dat haar band gaf bij Het Punt. “Vorig jaar was het voor ons best spannend, want je weet niet wat je kunt verwachten en hoe de avond verloopt. En uiteindelijk was het fantastisch! Wij vonden het geweldig om te doen en we hebben veel goede reacties gekregen van het publiek. De vraag of wij er een vervolg aan wilden geven was dan ook snel beantwoord”. Het is voor de band inmiddels traditie te noemen, spelen in Het Punt. “Het mooie daarvan is dat de zaal wordt omgetoverd tot een intieme concertzaal, mensen staan dicht bij je en dat maakt dat je het persoonlijk kunt maken. Bombastische nummers maar ook ballads komen tot hun recht in de zaal. De akoestiek is gewoon goed, iets wat je nodig hebt om nummers over te kunnen brengen”.

“Mensen die weten dat we weer in Het Punt staan met de Top 2000 dragen spontaan al nummers aan. Het is leuk om te horen dat er al zo actief wordt meegedacht en dat nemen we zeker mee. Via Facebook dagen we bij deze dan ook iedereen uit nummers aan te dragen. We verzamelen de verzoekjes en kiezen er daar een aantal uit om te spelen. We zorgen bijvoorbeeld dat de bekende bands en artiesten uit de lijst van de Top 2000 aan bod komen en kijken daarin naar een goede afwisseling tussen rustige luisterliedjes, meezing- en dansmuziek. Het is belangrijk dat er voor iedereen uit het publiek wat tussen zit,” aldus Karlien.

Tijdens het Top2000-concert van vorig jaar hebben de bandleden bij veel nummers wel een hoogtepunt gevoeld. “Een nummer spelen wat je als band te gek vindt, en tegelijkertijd de beleving van het publiek voelen is gewoon supermooi. Dat is waar je het uiteindelijk voor doet. Ik denk dat we met de band wel een favoriet van vorig jaar kunnen noemen, dat is Stairway to Heaven van Led Zeppelin. En we mogen verklappen dat we dit nummer 24 november weer gaan spelen. Wil je niets missen? Zorg er dan voor dat je vóór 21:00 uur in de zaal bent. Wij gaan er met zijn allen een supervette tweede editie van maken”, besluit de leadzangeres.