Informatieavond Vroomshoop 160 jaar: wel of geen straatversiering?

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Vroomshoop viert in 2019 haar 160-jarig bestaan. Maar het is de vraag of – net als iedere vijf jaar – de straten worden versierd in het kanaaldorp. Tijdens het 150-jarig feest in 2009 en het 155-jarig feest in 2014 nam de belangstelling onder buurtbewoners om de straten te versieren af. Daarom wil de organiserende Feestweek Vroomshoop de animo voor 2019 peilen tijdens een informatieavond op woensdag 21 november 2018 om 19.00 uur in Het Punt.

“We hebben onlangs ook een poll via Facebook uitgezet. Meer dan 700 mensen hebben hierop gereageerd en 80 procent van alle respondenten gaf aan dat straatversiering eens in de vijf jaar onderdeel moet blijven van de feestweek. Maar via Facebook bereiken we niet iedereen en online aangeven dat de straatversiering moet blijven bestaan is iets anders dan ook daadwerkelijk de straat versieren. Wij willen weten welke straten en buurten mee doen in 2019 en roepen hen op om naar de informatieavond te komen.”

Voor de straatversiering komen alle straten en buurten in Vroomshoop in aanmerking. Ook straten zonder een buurtvereniging of iets dergelijks kunnen meedoen. Bij voldoende animo zet de organisatie van Feestweek Vroomshoop weer een route uit langs alle verlicht en versierde straten. Het 160-jarig bestaan van Vroomshoop wordt gevierd van maandag 9 tot en met zaterdag 14 september 2019.

Vooraf aanmelden voor de informatieavond op woensdag 21 november 2018 om 19.00 uur in Het Punt is niet nodig. Mochten buurtbewoners en/of buurtvereniging verhinderd zijn, maar toch willen deelnemen aan de straatversiering, dan kunnen ze hun belangstelling voor 21 november 2018 kenbaar maken door een mail te sturen naar info@oranjeverenigingvroomshoop.nl.