Nieuw bestuur voor Het Punt in Vroomshoop

Geplaatst op

Op maandag 22 oktober is een nieuw bestuur voor de Stichting Activiteitencentrum Het Punt benoemd door de voorzitter van de Raad van Toezicht, Jaap van Hoek. Naast het Kernteam (dagelijks bestuur) is er een volledig nieuwe raad van toezicht aangetreden waarin alle benodigde kennis en kunde is vertegenwoordigd. Deze raad heeft voldoende ervaring in het openbaar bestuur om samen met het kernteam als serieuze gesprekspartner op te treden naar de gemeente. Het Punt en de gemeente staan voor de uitdaging om te komen tot een betere exploitatie van Het Punt. Hierdoor kan Het Punt binnen Twenterand een spilfunctie gaan vervullen.

Wethouder Roel Koster namens het College van B&W van de gemeente Twenterand ziet in de benoeming een nieuwe start: “Met dit bestuur kunnen we Het Punt weer vooruit helpen. De medewerkers en vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzetten voor Het Punt, hebben recht op een Raad van Toezicht, die luistert en een duidelijke toekomstvisie ontwikkelt. Dit geeft voor iedereen vertrouwen in de toekomst.”

Staand vlnr: Hans Bouma, Jaap van Hoek, Chantal Nevenzel-Netters, Raymond Peddemors en Marion Lusseveld. Zittend vlnr: Hans Hammink, Wethouder Roel Koster en Dianne Span. Dianne Beuving ontbreekt op de foto.

Kernteam
Het Kernteam van Het Punt wordt nu bestuurlijk verantwoordelijk en is als volgt samengesteld:

  • Raymond Peddemors, voorzitter en dagelijkse leiding;
  • Marion Lusseveld, secretaris en dagelijkse leiding;
  • Chantal Nevenzel – Netters, penningmeester, financiële administratie.

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht (RvT) ziet toe of het kernteam handelt in het belang van de Stichting. De leden van de RvT hebben op diverse terreinen expertise. Daarmee is veel kennis beschikbaar om met het kernteam mee te denken hoe een zonnige toekomst voor het Punt kan worden bereikt.

De Raad van Toezicht is als volgt samengesteld:

  • Voorzitter: Jaap van Hoek: organisatieadviseur;
  • Plaatsvervangend voorzitter: Dianne Span: financiële deskundigheid en ervaring in het openbaar bestuur;
  • Lid: Dianne Beuving: juridische kennis;
  • Lid: Hans Hammink: kennis van facilitaire dienstverlening o.a. horeca;
  • Lid: Hans Bouma: kennis van PR en marketing.