Programma Feestweek Vroomshoop met 8 activiteiten

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Het spiksplinternieuwe evenemententerrein in Vroomshoop beleeft op 5, 6, 7 en 8 september haar vuurdoop met Feestweek Vroomshoop. In totaal 8 activiteiten vinden plaats op het nieuwe en compleet verharde terrein: kermis, Women & Girls Summernight, Twenterand Tour voor senioren, seniorenmiddag, familiebingo, twee muziekavonden en een vuurwerkshow.

Het feestprogramma van 159-jaar Vroomshoop wordt afgetrapt op woensdag 5 september met de kermis. Er is dan ook de zogeheten ‘eurodag’ bij alle draaiende attracties. Vanaf 17.30 uur gaan de deuren van de feesttent open voor de tweede editie van Women & Girls Summernight. De entree naar de feesttent is dit jaar vernieuwd. Er is een nieuwe metershoge toegangspoort, geheel in de huisstijl van Feestweek Vroomshoop, waar bezoekers onderdoor lopen.

 

 

Women & Girls Summernight

De toegang voor Women & Girls Summernight is gratis. Er komen 20 hobbykoks en 3 chef-koks in actie die gezamenlijk meer dan 4.000 gerechtjes bereiden voor de bezoekers.

Ook zijn er zo’n 30 stands met lokale en regionale ondernemers op het gebied van beauty, fashion, gezondheid, interieur en sieraden. Verder is er een professionele barista, een cocktailbar, livemuziek, finale van Miss Summer Beach 2018, een photobooth en een sneltekenaar aanwezig.

Twenterand Tour voor senioren

Dag 2 begint met de vijfde editie van Twenterand Tour voor senioren. De ruim vier uur durende bustocht gaat dit jaar naar Drenthe met onder andere een bezoek aan Dwingeloo, Hoogeveen, Spier, Elim en Wijster. Er is een tussenstop bij Grand Café De Brink in Dwingeloo waar koffie met gebak klaarstaat.

Meer dan 100 senioren hebben zich aangemeld voor deze lustrumeditie van Twenterand Tour. De bussen vertrekken tussen 9.00 en 9.30 uur.

Seniorenmiddag en familiebingo

 

Aansluitend op de bustocht is er een seniorenmiddag in de feesttent met onder meer livemuziek van Vissersvrouwenkoor De Schellevissen uit Almelo. De toegang voor deze middag is gratis. De tweede dag van de feestweek wordt afgesloten met een familiebingo inclusief superronde. Deze bingo wordt georganiseerd door de supportersvereniging van Vroomshoopse Boys. De tent is geopend vanaf 19.00 uur. De bingo begint om 20.00 uur.

 

Tony Star, Ruud Feltkamp en DJ JWD

Op vrijdag 7 september zijn er meerdere muziekoptredens in de feesttent. Klapstuk van de avond is DJ Tony Star. Hij maakte enkele jaren geleden zijn tv-debuut en sindsdien heeft zijn dj-carrière een enorme boost gekregen. Ook Ruud Feltkamp komt in actie. Hij is al jarenlang te zien op televisie. Ruud Feltkamp speelde als kleine jongen in één van Nederlands meest bekende familiefilms en is nu wekelijks te zien in de populairste soapserie van Nederland. Daarnaast heeft hij inmiddels ruime ervaring als dj. DJ JWD (Jan-Willem Drees) uit Vroomshoop trapt traditiegetrouw de vrijdagavond af in de feesttent. De tent is geopend vanaf 20.30 uur. De entree is 10 euro inclusief twee consumptiemunten.

 

Liveband Kroepin en vuurwerkshow

Op zaterdag 8 september sluit de liveband Kroepin uit Holten de feestweek af. Deze allround liveband speelt pop, top-40, feestmuziek, rock en classics. De tent is geopend vanaf 20.30 uur. De entree is 10 euro inclusief twee consumptiemunten. Tussendoor is er een grote vuurwerkshow om 22.00 uur op het grasveld naast activiteitencentrum Het Punt. Het bijwonen van deze vuurwerkshow is gratis.