Wereld Alzheimer Dag met de Boeskooltoppers

Geplaatst op

TWENTERAND – Het Alzheimer Café Twenterand, een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familie en vrienden, organiseert op vrijdag 21 september weer een gezellige bijeenkomst. Dit keer in samenwerking met de Boeskooltoppers. Het onderwerp is dan: Wereld Alzheimer Dag.

De Boeskooltoppers
De Boeskooltoppers, een bijzonder koor uit Oldenzaal, bestaat uit 30 zangeressen, 3 muzikanten en 2 technici. Allen bekijken het leven met een knipoog en proberen dit door het plezier wat zij hebben aan zingen en optreden, over te dragen op hun publiek. Er worden op uitbundige en enthousiaste wijze levensliederen gezongen, maar de optredens bevatten ook mooie ingetogen ballades met rake teksten. Kortom een koor dat probeert door de interactie met haar toehoorders iedereen te raken. Overal waar ze optreden wordt menig liedje meegezongen of een deur in het hart geopend waar mooie herinneringen zich achter verbergen.

Het Alzheimer Café vindt plaats op 21 september in Het Punt aan de Burgemeester Koetjesstraat 2-4 in Vroomshoop. Inloop vanaf 18.15 uur en de start is om 18.30 uur. We sluiten de avond om 21.00 uur af. Iedereen is welkom op deze gratis avond. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Terugblik Alzheimer Café op 4 juli
De opkomst was op 4 juli goed. Na een hartelijk welkom door de gastvrouw en het voordragen van het gedicht “Beweging” leidde de fysiotherapeute de avond in. Tussen haar praatje door kwamen we letterlijk in beweging door wat oefeningen te doen vanuit de stoel. Een leuke onderbreking tijdens het luisteren. Hierna nam haar collega het stokje over met een presentatie. De ergotherapeut had allerlei ADL- hulpmiddelen meegenomen om te bekijken. Kortom een mooie en zinvolle avond.

De continue zorgbehoefte kan de dagelijkse verzorging van de partner met dementie heel zwaar maken. Tijdens deze themabijeenkomst van het Alzheimer Café kunnen mantelzorgers hun ervaringen delen. ‘Het uitwisselen van ervaringen werkt stimulerend en inspirerend’ aldus een mantelzorger. Alle denkbare combinaties van paren, zoals ouder-kind, vriendin-vriendin, buurvrouw-buurvrouw of anders zijn van harte welkom.