Lustrumeditie Twenterand Tour voor senioren gaat in 2018 naar Drenthe

Geplaatst op

VROOMSHOOP – De Twenterand Tour voor senioren is voor het vijfde jaar op rij opgenomen in het programma van de feestweek in Vroomshoop. De busreis gaat op donderdag 6 september naar Drenthe met onder andere een bezoek aan Dwingeloo, Hoogeveen, Spier, Elim en Wijster. Senioren kunnen zich aanmelden bij de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop: Regien Lambers (06-24714647) of Jan Kriekjes (jankriekjes@gmail.com).

 

“Deze Twenterand Tour zorgt al meerdere jaren voor bijzondere en warme momenten. We bieden hen een dagje weg aan en tegelijkertijd is het voor een aantal senioren een weerzien met oud-vrienden en kennissen. In de loop der jaren zijn senioren elkaar uit het oog verloren. De één woont in Westerhaar, de ander in Vroomshoop. Ze zijn in sommige gevallen afhankelijk en daarmee beperkt qua mobiliteit. Wij brengen ze weer bij elkaar met deze busreis en dat is enorm dankbaar en waardevol om te organiseren”, zegt voorzitter Lute Gombert van Oranjevereniging Vroomshoop.

De ruim vier uur durende bustocht gaat dit jaar naar Zuid-Drenthe met onder andere een bezoek aan Dwingeloo, Hoogeveen, Spier, Elim en Wijster. Er is een tussenstop bij Grand Café De Brink in Dwingeloo waar koffie met gebak klaarstaat.

Opstapplaatsen in Twenterand
Ook dit jaar zijn er meerdere opstapplaatsen in de gemeente Twenterand: Activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop, de parkeerplaats bij Veneberg IJzerwaren in Den Ham, De Klaampe in Westerhaar en De Hulle in Vriezenveen. Ook deelnemers buiten de gemeente Twenterand zijn van harte welkom om deel te nemen aan de bustocht. Zij kunnen opstappen bij één van de vertrekpunten in Twenterand.

Vertrektijden en seniorenmiddag
De bussen vertrekken op donderdag 6 september tussen 9.00 en 9.30 uur. Deelname per persoon is 12 euro (inclusief koffie en gebak). Aansluitend op de bustocht (circa 14.45 uur) is het mogelijk voor senioren om deel te nemen aan de seniorenmiddag in de feesttent in Vroomshoop met onder meer livemuziek van Vissersvrouwenkoor De Schellevissen uit Almelo. Alle deelnemers van de Twenterand Tour voor senioren krijgen de mogelijkheid om thuis te worden gebracht.