Koningsdag Vroomshoop 2018 met ruim halve kilometer aan vrijmarkt

Geplaatst op

VROOMSHOOP – De vrijmarkt op Koningsdag in Vroomshoop telt 120 grondplekken en 25 kramen. Nooit eerder schreven zoveel deelnemers zich in voor de vrijmarkt. In totaal vormen alle deelnemers ruim een halve kilometer aan markt. Door de groei wordt de markt verspreid over meer dan alleen het plein voor activiteitencentrum Het Punt, ook Burgemeester Koetjestraat maakt nu onderdeel uit van de vrijmarkt.

De vrijmarkt op vrijdag 27 april begint om 11.00 uur. Na het middaguur kunnen kinderen meedoen aan spelletjes, waarbij ze een snoepzakje verdienen. Voor de kinderen zijn er ook meerdere springkussens en is er een eendjesvisspel. Bovendien is Dierenvereniging Nut en Sport aanwezig met kleine dieren. De vlag wordt om 13.30 uur gehesen door Scouting Azoelen, in het bijzijn van Burgemeester Van der Kolk.

Naast een volgepakte vrijmarkt met in totaal bijna 150 deelnemers zijn er ook meerdere drink- en eetkramen aanwezig met de verkoop van onder meer oliebollen, warme snacks, snoep, ijs en loempia’s. In het Grand Café van Het Punt kunnen bezoekers aanschuiven voor een drankje. De vrijmarkt is gratis te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur.

Voorafgaand aan Koningsdag in Vroomshoop wordt een dag eerder een nieuw muziekevenement gehouden: Koningsnacht Vroomshoop. De feestband Bandje Speciaal treedt op in het theater van Het Punt. Voor dit evenement zijn geen zitplaatsen, maar alleen staplaatsen. Er geldt een dresscode: oranje. Tickets zijn vanaf 10 euro online te bestellen via www.feestweekvroomshoop. Mochten er nog tickets beschikbaar zijn, dan zal er ook een avondkassa zijn vanaf 20.30 uur waarbij kaarten te koop zijn voor 11 euro. Koningsnacht Vroomshoop eindigt om 01.00 uur.